Sari la conținut

Această băutură te scapă de durerile de cap. Medic: ”Se adaugă felii de fructe sau frunze de mentă”

apa cu lămâie
Sursa foto: arhivă doctorulzilei.ro
licoare benefică pentru imunitate

Această băutură te scapă de durerile de cap. Știați că hidratarea ajută la combaterea durerilor de cap? Pe parcursul zilei, cheltuiești multă energie și, dacă mănânci prost și nu bei suficiente lichide, este obișnuit ca organismul să sufere de o decompensare.

O modalitate adecvată de a preveni apariția durerilor de cap în timpul verii este să rămâneți bine hidratat, deoarece unul dintre simptomele deshidratării este durerile de cap.

În perioadele anului cu temperaturi ridicate, o persoană poate pierde între 2 și 3 litri de lichid din organism pe zi prin transpirație, urină,transpirație, ceea ce poate provoca dureri în gât, dureri de cap, oboseală, lipsă de concentrare și chiar insolație.

Dacă apa simplă nu vă place, puteți încerca apă cu diverse arome de fructe preparată în casă, ori cu mentă sau ceai fără zahăr, recomandă dr. Laura Ene, specialist în diabet și boli metabolice.

Citeste si:

”Dacă se întâmplă să bei cu doar jumătate de litru mai puțină apă decât necesarul zilnic, capacitatea ta de concentrare va scădea cu 20%.

Multe dintre migrenele care te apasă pot fi cauzate de deshidratare.

Dar ce bem pentru o bună hidratare?

1. Apă – cel puțin 25 de mililitri de apă pentru fiecare kilogram din corp

2. Apă infuzată cu felii de fructe și frunze de mentă sau busuioc

3. Ceai neîndulcit

4. Smoothie-uri (nu fresh-uri!) obținute prin mixarea în blender a amestecurilor de fructe și de legume, la care se adaugă apă

Și… ce mâncăm?

1. Legume și verdețuri proaspete (castravete, salată verde, țelină, roșii, ardei. conopidă, spanac, broccoli)

2. Supe de legume, supe slabe de pui sau ciorbe de pește, fără adaos de ulei, acrite cu borș sau zeamă de varză.

Ce bem și ce mâncăm ca să ne hidratăm

Folosește toate armele pe care le ai la dispoziție pentru a trece cu bine peste această perioadă călduroasă și pentru a-ți păstra prospețimea.

Ritualul de hidratare te va ajuta să îți menții energia la cote înalte și să te bucuri de o stare generală bună de sănătate”, spune medicul nutriționist Laura Ene.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.