luni, noiembrie 28, 2022

Hidratarea este esențială pentru sănătatea generală a organismului. Aceasta este principalul element în procesul de purificare a organismului și ajută la regenerarea organismului, la nivel celular.

Apa este implicată în toate procesele care au loc în organism. De fapt, fără aceasta organismul nu va supraviețui mult.

Dacă fără mâncare corpul nostru poate supraviețui pentru câteva săptămâni, fără apă poate supraviețui numai câteva zile.

Te-ar mai interesa: Vești bune pentru românii care au boala Crohn. Pri...

Totuși, trebuie să știi că hidratarea de bază se face cu ajutorul apei, nu a sucurilor și băuturilor artificiale. Însă contează ce tip de apă alegem?

Apă plată sau carbogazoasă?

Mihaela Bilic, nutriționist, dezvăluie ce tip de apă putem alege, în funcție de beneficiile care există.

Apă plată sau cu bule?Hidratează la fel, balonează diferit.
Apa este vitală pentru organism, un element miraculos fără de care viața nu ar exista. Pe lângă faptul că toate alimentele (cu excepția uleiului) conțin în proporții variabile apă, e sănătos să o bem și ca atare, mai ales când afară este soare.

Te-ar mai interesa: De ce apar durerile de genunchi și care sunt cele ...

Sursa: Unsplash

Apa hidratează și remineralizează, indiferent de marcă sau conținutul de gaz/bule. Care e diferența dintre apa plată și cea carbogazoasă? În primul rând conținutul de dioxid de carbon, apoi cel de bicarbonat/pH și, nu în ultimul rând, de mineralele (calciu, magneziu, sodiu). Dacă măsurăm cantitatea totală de minerale din apă, vorbim despre reziduul uscat, care este de 316 mg/l în apa plată, respectiv 1530 mg/l în apa cu bule.

Te-ar mai interesa: RUNELE anunță bani și cadouri pentru ACEASTĂ zodie...

Sunt aceste diferențe importante pentru sănătate? Dacă aveți probleme renale/predispoziție la calculi, alegeți apa plată, cu reziduu uscat minim; dacă aveți tensiune crescută, tot apa plată este opțiunea- e săracă în sare. În lipsa oricărei patologii, alegeți apa care vă place…important e să beți apă.

P. S. Contrar miturilor/zvonurilor, apa carbogazoasă nu îngrașă! Ba mai mult, are proprietăți antiacide, stimulează tranzitul intestinal și golirea gastrică, combate greața și indigestia, constipația și arsurile de stomac. Conținutul crescut de minerale o face ideală pentru consum în caz de transpirație excesivă/sport intens, îi dă un gust intens, iar prezența bulelor creează o efervescență plăcută la degustare. Doar băută în exces provoacă balonare”, a explicat Mihaela Bilic pe o rețea de socializare.

Te-ar mai interesa: Alertă sanitară! Experimentul secret cu care cerce...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private