luni, mai 23, 2022

Umflarea abdomenului poate deveni unul dintre cele mai grave coșmaruri ale noastre pentru că tot timpul ne simțim ca un „balon” pe cale de a se sparge.

Hainele noastre sunt atât de strâmte încât provoacă urme pe piele, iar cel mai rău lucru este că suferim și de exces de gaze. Dacă cauza este constipația, învață cum să faci acest suc verde delicios pentru că îți va schimba viața.

Te-ar mai interesa: Avertizarea îngrijorătoare a unui medic! „Nu mai p...

Ce este sucul verde?

Sucurile verzi sunt una dintre cele mai populare datorită multiplelor beneficii pe care le au pentru metabolismul nostru, după cum indică și numele, sunt făcute din legume verzi precum spanac, țelină, nopal, pătrunjel, castraveți, kale, mentă, măr verde, kiwi sau ananas.

S-ar putea să nu arate atât de delicioasă la prima vedere, dar vă asigur că fiecare înghițitură merită.

Un studiu publicat de revista Nature descrie că sucurile de legume cu fructe pot furniza organismului polifenoli care au proprietăți antioxidante, polizaharide, fibre și nitrați, care pot determina un efect prebiotic în colon pentru a reduce constipația.

Te-ar mai interesa: Alimentația sănătoasă în timpul menopauzei. Sfatur...

Bacteriile din colon metabolizează polifenolii în compuși mai mici pentru a echilibra microbiota intestinală, cunoscută și sub denumirea de floră sau microfloră intestinală.

Pe lângă prevenirea infecțiilor intestinale, menține sistemul imunitar alert, ajută la digerarea alimentelor, menține funcționarea mucoasei și reglează secreția de neurotransmițători intestinali.

Pe de altă parte, un studiu publicat de American College Nutrition relevă faptul că, deși fibrele sunt mai bine cunoscute pentru efectul laxativ, adevărul este că consumul lor este capabil să prevină bolile cardiovasculare, obezitatea, diabetul de tip 2 și chiar oferă beneficii împotriva colonului iritabil. sindrom, o afecțiune mai cunoscută sub numele de colită.

Te-ar mai interesa: Experții au descoperit în ce oraș a apărut prima d...


Cum să faci suc verde pentru inflamația abdominală?

Ai grijă aici! Deși această bautura poate deveni cel mai bun aliat al tău împotriva constipației și inflamațiilor abdominale, asta nu înseamnă că îți înlocuiește dieta. Notează toate ingredientele și prepară-l de cel puțin două ori pe săptămână.

Ingrediente:

  • O jumătate de cană de fulgi de ovăz
  • O cană de ananas tăiat cubulețe
  • O mână de spanac
  • o frunză de țelină
  • 5 crengute de patrunjel
  • ½ cană de apă

Procedură

Adăugați apa în blender, adăugați țelina, pătrunjelul, cele mai verzi frunze de spanac, fulgii de ovăz și procesați până obțineți consistența dorită.

Te-ar mai interesa: Topul celor mai CURATE alimente. Lygia Alexandresc...

Turnați amestecul într-un pahar și savurați-l rapid. Pregătiți-l de cel puțin două ori pe săptămână și profitați de beneficiile sale.

Nu numai că uiți de inflamația abdominală enervantă, dar pielea ta va arăta mai frumos, deoarece acest suc are superalimente pline de vitamine și antioxidanți pentru a menține pielea hidratată.

Nu numai asta! Frunzele verzi ale legumelor sunt încărcate cu substanțe nutritive care oferă o doză de energie, precum magneziu, vitamina B și fier, de aceea, cel mai bine este să bei aceste sucuri dimineața.

Te-ar mai interesa: Previziunea teribilă a lui Bill Gates: Ce se va în...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private