marți, august 9, 2022

Această categorie de români nu va mai putea călători în Uniunea Europeană! Schimbările importante de care trebuie să știi!

Concret, românii care vor refuza să își facă buletinul cu cip nu vor mai putea călători în UE! Încă din anul 2021, Ministerul Afacerlor Interne a anunțat că vor fi introduse buletinele cu cip, în ciuda faptului că mare parte din populație a privit această decizie cu scepticism.

Te-ar mai interesa: ATENȚIE! Un nou tip de fraudă online vă lasă fără ...

Pentru a înțelege cât mai bine acest proces, Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date a venit cu noi informații.

„Regulamentul acceptă folosirea alternativă a pașaportului în scopul călătoriei în spațiul Uniunii Europene pentru persoanele care doresc eliberarea unei cărți de identitate simple, adică se creează premisele ca documentul vizat de actul normativ european să fie eliberat numai cetățenilor români interesați de această opțiune (…).

Astfel, în ceea ce privește însemnele naționale, s-a stabilit introducerea stemei naționale și a steagului României, atât pe cartea electronică de identitate, cât și pe cartea de identitate simplă”, a fost mesajul transmis de DEPABD.

Te-ar mai interesa: Lucrezi de acasă? Iată locul din casă pe care ar t...

Mai mult decât atât, cuvântul „sex” va fi înlocuit cu cuvântul „gen”, pentru a nu discrimina reprezentanții LGBTQ+.

„Referitor la terminologia utilizată, precizăm că au fost avute în vedere dispozițiile anexei nr.5 la Hotărârea Guvernului nr.295/2021, unde sunt stabilite expres doar două opțiuni: F pentru feminin, respectiv M pentru masculin”, mai transmite sursa menționată anterior.

Te-ar mai interesa: Simptome ale piciorului diabetic: semne ascunse al...

Buletinul cu CIP

Românii care își doresc carte de identitate cu cip cu semnătură electronică trebuie să mai aștepte până în trimestrul IV al anului 2024, atunci când autoritățile au anunțat că noile acte de identitate vor fi disponibile în toată țara.

Până atunci, buletinele electronice sunt distribuite doar în Cluj, în cadrul unui proiect pilot. Până acum, în jur de 2000 de clujeni au solicitat noile acte de identitate. Până la implementarea noilor buletine cu cip, la scară largă, singura semnătură recunoscută de statul român este cea de mână, pe actele în format letric.

Te-ar mai interesa: Alianța Națională pentru Boli Rare România: 15 ani...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private