miercuri, iunie 29, 2022

Neurologul Vlad Ciurea ne explică cât de important este creierul pentru buna funcționare a organismului, însă ca orice alt organ are nevoie de hrană și de apă! „Bijuteria” corpului uman – cum supranumește medicul Vlad Ciurea creierul – are nevoie de multă apă. Marele profesor dezvăluie care este cea mai bună apă pentru creier.

„Creierul are un avantaj pe care noi nu îl luăm în considerație. Trebuie să îi dăm apă, el înghite foarte multă apă, de aceea eu pledez să se bea 2 litri de apă pe zi, nu atât pentru burtă, ci pentru creier pentru că apa se duce în creier și trebuie să avem oxigenul necesar.

Te-ar mai interesa: Medic: cum poate fi scăzut riscul de accident vasc...

78% din creier stă în apă, deci el plutește mai mult sau mai puțin și atunci trebuie să îi dau continuu apă.

Ceaiul verde este dovedit minunat pentru creier, se simte foarte bine.

Și cafeaua la fel! Cafeaua face bine! Dar nu trebuie exces! Voltaire consuma 40 de cafele pe zi. Balzac avea carafa de cafea fierbinte peste noapte. Dumas la fel.

Beți apă, cât se poate de multă! 2 litri este puțin, poate și mai mult.

Eu pledez pentru apă alcalină care să schimbe PH-ul, beți ceai verde și orice alt ceai, în general. Și cafea, dar eu pledez pentru dimineața, pentru că altfel nu mai dormi.

Te-ar mai interesa: Atenție la căpușe! 14% din populația lumii s-a inf...

Și un alt element foarte important este ciocolata. Sunt împotriva zahărului, deci ciocolata trebuie să fie cât mai amăruie! Dar eu sunt împotriva zahărului! Ciocolata este foarte bună pentru creier!”, a declarat medicul Vlad Ciurea în podcastul lui Adrian Artene.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private