Sari la conținut

Aceasta este cheia tuturor orgasmelor feminine

Punctul G a fost descoperit din întâmplare, în timpul unui banal consult ginecologic, de către un medic german pe nume Ernst Grafenberg.

Numele îi vine tocmai de la prima literă a numelui de familie a ginecologului german. Miraculoasa descoperire a avut loc tocmai în anii 50. De atunci a fost supus multor studii şi experimente, au fost perioade în care era o adevărată modă să se vorbească despre el deşi rolul acestei zone intime este mai puţin important ca cel al clitorisului pentru o viaţa sexuală pe deplin satisfăcătoare.

Localizarea exactă a aceste zone ar fi în regiunea situată între perineu şi muntele pubisului. Punctul G poate fi stimulat prin atingere, tehnică folosită de unele femei şi la masturbare. Efectul atingerii acestui punct duce la o ejaculare abundentă. Orgasmul obţinut astfel este considerat cel mai puternic şi mai plăcut orgasm, fiind diferit de orgasmul vaginal sau clitoridian.

Primul pas spre înțelegerea Punctului G – clitorisul

Pentru a înţelege funcţionarea Punctului G este nevoie mai întâi de o recapitulare a informaţiilor despre clitoris. După cum probabil toată lumea ştie, clitorisul este un organ ultra-sensibil, arată precum un buton şi este situat în apropierea joncţiunii anterioare a labiilor mici, deasupra deschiderii uretrei şi vaginului. Este oarecum echivalentul feminin al penisului, dar este de fapt de o sensibilitate mult mai mărită. Este nevoie de obicei doar de o atingere blândă a acestui organ pentru a ajuta o femeie să simtă o stare de excitare.

Cele mai multe femei susţin că simularea clitorisului le poate aduce mult mai repede orgasmul. Clitorisul poate fi stimulat şi indirect, în timpul actului sexual, dar starea maximă de excitare poate fi atinsă prin stimularea lui directă.

Este importantă stimularea directă a clitorisului tocmai pentru că multe cupluri ajung să fie nemulţumite de viaţa lor intimă din cauza imposibilităţii femeii de a ajunge la orgasm, asta deoarece clitorisul nu poate fi stimulat suficient în mod indirect, în timpul actului propriu-zis.

Punctul G – „rădăcina” clitorisului Informaţiile de mai sus sunt importante atunci când vorbim despre Punctul G, deoarece acest punct este de fapt partea inferioară sau“rădăcina” clitorisului şi a nervilor acestuia, care pot fi stimulaţi din interiorul vaginului, deşi modul în care reacţionează femeile este mult mai variat ca în cazul stimulării clitorisului. Unora dintre femei le face mare plăcere să fie atinse în zona Punctului G, altora li se pare de-a dreptul enervant.

Dacă vrei să experimentezi, este foarte important să fii cât se poate de deschis la lucruri noi, la comunicare cu partenera. Nu există“aşa nu” sau “aşa da”. Pentru fiecare plăcerea poate fi dobândită în mod diferit. Important este să comunicaţi şi să vă spuneţi unul altuia ce vă place şi ce nu. Unul din sfaturile pe care specialiştii le oferă ar fi ca, din cauza faptului că Punctul G este o zonă atât de sensibilă, iar reacţiile ei pot fi atât de neaşteptate, femeile să fie cele care să îşi exploreze primele propriul corp şi propriile reacţii, după care să le împărtăşească partenerului ce le-a plăcut şi ce nu.

Ai găsit Punctul G, ce faci acum cu el?

Punctul G se află la 3-5 cm adâncime pe faţa anterioară a vaginului. Mai exact, se află la jumătatea distanţei dintre partea posterioară a osului pubian şi partea superioară a cervixului. Totuşi, dimensiunea şi locul unde se află acest punct pot diferi de la femeie la femeie.

Punctul G poate da reacţia de plăcere în urma unei presiuni constante asupra acestui ţesut, în general atingeri mai ferme decât în cazul stimulării clitorisului, din moment ce Punctul G este un ţesut amortizat de buretele uretral. Stimularea Punctului G se poate face cu degetele, în general o mişcare uşoară dreapta-stânga, dacă se pune presiune prea mare într-un singur loc, aceasta ar putea fi chiar pe uretra în sine, ceea ce ar da o stare de inconfortabilitate.

Pentru a înţelege cât de departe au ajuns oamenii căutând şi explorând acest Punct G, este bine de ştiut că s-au inventat inclusiv jucării sexuale special concepute pentru a stimula această zonă sau chiar pentru a stimula, pentru o mai puternică excitare, şi Punctul G şi clitorisul în acelaşi timp.

Mai mult chiar, este la modă un nou tip de intervenţie chirurgicală, asemănătoare celor din chirurgia plastică. Se poate injecta în zona Punctului G o anumită substanţă care creşte suprafaţa acestui ţesut. Evident, totul este menit pentru a creşte plăcerea obţinută în timpul sexului. O astfel de operaţie poate costa în Marea Britanie până la 1.000 de lire, iar efectul durează doar şase luni, după care este posibilă repetarea operaţiei.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel