vineri, iunie 2, 2023

Sfecla este una dintre cele mai frapante legume, avand in vedere culoarea pe care o are. În ultimii ani, consumul acestei legume a crescut sub formă de băuturi, în combinație cu diverse fructe.

Un lucru pozitiv, având în vedere că anterior folosirea sa gastronomică era limitată, mai ales, la secțiunea de salate.

Sucul de sfeclă ne ajută să menținem performanța fizică mai bine decât orice băutură energizantă. De asemenea, știai că frunzele sale conțin mai mult fier decât spanacul?

Te-ar mai interesa: Oboseala persistentă poate fi un semn al bolilor d...

Un anumit soi de sfeclă este folosit chiar și ca sursă pentru producția de zahăr datorită conținutului ridicat de zaharoză. Cu toate acestea, dincolo de a fi o sursă de zahăr natural, această legumă este un aliment foarte hrănitor, deoarece oferă potasiu, vitamina C și acid folic. În plus, sfecla este abundentă în apă și fibre.


Ce spune Mihaela Bilic despre sfeclă

Mihaela Bilic, medic nutriționist, spune că sfecla poate fi ridicată la rangul de aliment antianemic.

„O putem ridica la rangul de aliment antianemic pentru că este bogată în acid folic și minerale (potasiu calciu magneziu și fier).

Conține mult betacaroten și vitamina C cu efect tonic și revitalizant, iar oligoelementele de tip zinc, seleniu au rol în creșterea imunitățîi și a rezistenței la boli.

Te-ar mai interesa: Vitamine pentru slăbit. Stimulează metabolismul și...

Pigmenții care dau culoarea roșu violet îi conferă proprietăți antitumorale, antiinflamatorii și antioxidante, de eliminare a toxinelor din organism.

Sfecla stimulează funcționarea ficatului, rinichilor, vezicii biliare, splinei și tubului digestiv, iar sucul de sfeclă e folosit ca energizant în convalescență după boli”, a spus nutriționistul Mihaela Bilic.

„Sfecla conține mulți nitrați cu efect pozitiv asupra tensiunii arteriale și performanței sportive. Nitrații se transformă în organism în oxid nitric care scade tensiunea arterială și crește oxigenarea celulelor.

Te-ar mai interesa: Prof. dr. Leon Dănăilă: “Adevărata maladie Alzheim...

Un pahar cu suc de sfeclă crește cu 20% performanța fizică și scade consumul de oxigen necesar pentru efort – element important mai ales când sportul e practicat la altitudini mari.

În concluzie, sfecla este un aliment cu proprietăți tonice, regeneratoare și detoxifiante, stimulează sistemul imunitar și sporește rezistența la stres și oboseală.

Consumată crudă, fiartă sau la cuptor, sub formă de borș, garnitură pentru carne și legume sau în salată cu hrean și oțet, sfeclă este o legumă polivalentă plină de nutrienți valoroși”, a scris în mediul online Mihaela Bilic.

Te-ar mai interesa: Iată ce se întâmplă cu corpul tău dacă mănânci piz...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private