
Aceasta este leguma cu proprietăți naturale de lărgire a vaselor de sânge pentru a scădea tensiunea! Face MINUNI în organism!

Puteți presupune că toate legumele sunt cel mai bine consumate crude. Deși acest lucru este de obicei adevărat, nu este valabil întotdeauna. Procesul de gătire diminuează valorile nutritive ale unor legume. Dar ce zici de acea legumă rădăcină purpurie strălucitoare, sfecla?
Legumele rădăcinoase sunt remarcabil de hrănitoare, deoarece locul în care planta stochează energia pe care o colectează frunzele în timp ce absorb nutrienții din sol. Fiecare tip de rădăcină conține diferite vitamine, minerale și antioxidanți. Sfecla vine în multe varietăți, prezentându-și cei mai proeminenți antioxidanți în culoarea lor (pigmenții plantelor sunt sursa principală a antioxidanților lor).
Te-ar mai interesa: VITAL pentru HEMOFILIE, arși, ambulanțe, zone de r...
Sfecla este versatilă și are o aromă ușoară. Printre beneficiile lor pentru sănătate:
Efectele sfeclei roșii asupra sistemului circulator pot fi atribuite conținutului său de nitrați. Contrar tipului de nitrați sintetici care sunt adăugați la carnea procesată (care s-a dovedit a provoca cancer), nitrații antiinflamatori naturali care se găsesc în sfeclă deschid vasele de sânge și îmbunătățesc fluxul sanguin, protejând împotriva aterosclerozei.
Sfecla rosie se poate consuma sub diverse forme, fie o putem stoarce si bea sucul, fie o consumam cruda, sub forma de salata sau fiarta, in supa sau in piureuri, la cuptor.
Te-ar mai interesa: Simptomele diabetului: semn în jurul ochilor care ...
Ai nevoie de o sfecla medie, un mar micut si un morcov mediu. Se adauga si sucul de la jumatate de lamaie pentru a preveni oxidarea ingredientelor. Se spala bine ingredientele, merele se curata de samburi si se pun in blender. Sucul se bea pe stomacul gol, cu o ora inainte de micul dejun, pentru a lasa nutrientilor timp sa fie absorbiti.
Ingrediente: 1 sfecla rosie coapta, 4 rosii cherry, 1 morcov, frunze de patrunjel, seminte de muguri de pin, ulei de masline, zeama de lamaie, 1 lingura de mustar, sare. Cum se prepara: intr-un bol se pun sfecla si morcovul rase pe razatoarea mare, rosiile cherry taiate in sferturi, patrunjelul tocat. Se toarna dressing-ul preparat din zeama de lamaie, mustar, sare si ulei de masline si la sfarsit se presara deasupra seminte de muguri de pin.
Te-ar mai interesa: Medic: La ce riscuri se expun persoanele care își ...
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.