Categories: Ştiri sănătate

Această legumă poate deveni toxică atunci când este reîncălzită. Iată cum să eviți efectele dăunătoare!

Vara este momentul perfect pentru a consuma cât mai multe fructe și legume proaspete. De asemenea, legumele sunt ingriediente de bază în ciorbe și alte preparae culinare. Cu toate acestea, o legumă poate avea efecte toxice asupra organismului atunci când este reîncălzită, consumată în cantități mari.

Excesul, chiar și în cazul alimentelor sănătoase, nu este recomandat. Acesta este și cazul unei legume preferate de români, adesea adăugată în ciorbe și alte mâncăruri zilnice. Țelina are un conținut mare de nitrați, care se eliberează atunci când este reîncălzită.

Nitrații sunt asociați cu dezvoltarea unor afecțiuni grave, precum cancerul.

Țelina, toxică atunci când este reîncălzită

Țelina poate să aibă multiple beneficii pentru organism și este bogată în vitamine, dar în momentul în care o reîncălzim, aceasta devine cea mai toxică legumă din cauza conținutului de nitrați pe care îl are, scrie Antena 3.

Când reîncălzim mâncarea în care am folosit țelina, această cantitate de nitrați se eliberează și crește riscul dezvoltării unor boli grave, chiar și cancer.

Acest lucru se întâmplă atunci când o consumăm reîncălzită în cantități mari. Țelina poate cauza chiar și hipertensiune, intoxicație și disfuncții ale sistemului circulator, iar reîncălzită atacă și glanda tiroidă.

Din aceste motive, faptul că adăugăm țelină în ciorbă face ca această legumă plină de beneficii să devină cea mai toxică legumă din bucătărie.

Țelina, toxică atunci când temperaturile sunt ridicate

Pe lângă rezultatele nefaste pe care țelina reîncălzită în ciorbă sau în alte mâncăruri le are, această legumă devine extrem de toxică și pe timp de vară.

Experții au atras atenția de nenumărate ori că este greșit să consumăm țelină când temperaturile sunt ridicate. Consumul celei mai toxice legume poate să cauzeze alergii, deoarece conține o substanță numită bergapten. Această substanța din țelină provoacă reacții anafilactice.

Contraidicată pentru femeile însărcinate

Și femeie însărcinate ar trebui să evite țelina și asta pentru că reprezintă o sursă bogată în hormoni naturali.

 

Recent Posts

Un român s-a trezit milionar din banii de pensie Pilonul 2. Mulți au sume record de bani în aceste conturi și nu știu

S-a trezit milionar din banii de pensie Pilonul 2. Conturile personale de pensii Pilon 2…

5 ore ago

S-a dovedit că o vitamină poate preveni cancerul. Din păcate, 60% dintre români suferă de deficit

Vitamina care combate cancerul. Un articol recent din revista Science dezvăluie un potențial beneficiu al…

6 ore ago

Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca” din București a împlinit 90 de ani. Este cea mai veche unitate medicală de urgenţă din ţară

Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca” din București a împlinit 90 de ani. Este cea mai…

6 ore ago

Se anunță anunță o nouă creștere de pensii pentru unii români. Care e condiția

Daniel Baciu, directorul Casei de Pensii, anunță o veste bună pentru pensionari: urmează o nouă…

6 ore ago

Cât a ajuns să coste kilogramul de carne de miel. Preț uriaș

Cât costă carnea de miel, anul acesta? Mielul este unul dintre alimentele nelipsite din meniul…

7 ore ago

Cele mai frumoase mesaje de „La mulți ani” pentru Florii

Mesaje de Florii. Duminica Floriilor este o zi specială pentru toți ortodocșii din România, dar…

7 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancer ovarian