Sari la conținut

Trei semne de pe piele care pot indica deficiența unui nutrient esențial

Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Din cuprinsul articolului

Omega-3 este un nutrient „esențial” care s-a demonstrat că reduce riscul de boli de inimă și de accident vascular cerebral, potrivit unui expert.

Dieta joacă un rol vital în sănătatea și bunăstarea noastră datorită nutrienților esențiali pe care îi conțin anumite alimente.

Dacă nu respectați o dietă echilibrată, este ușor să deveniți deficitari în anumite vitamine, minerale și alți nutrienți importanți.

Ținând cont de acest lucru, un expert a vorbit cu Express.co.uk despre unele dintre semnele unei deficiențe de omega-3.

Justine Butler, șefa departamentului de cercetare de la Viva! a declarat: „Acizii grași omega-3 sunt o parte esențială a membranelor noastre celulare, o componentă cheie pentru mai mulți hormoni și ajută la reglarea inflamației.

„Folosim inflamația ca un mecanism de apărare pentru a ne proteja organismul de infecții și leziuni, dar o cantitate prea mare poate cauza boli cronice, cum ar fi bolile de inimă, diabetul, artrita, Alzheimer și unele tipuri de cancer.

„De asemenea, pot reduce acumularea de plăci de grăsime în vasele de sânge, reducând riscul de boli de inimă și de accident vascular cerebral, și au un efect stabilizator asupra ritmului cardiac.”

Simptomele unei deficiențe de omega-3

Ea a avertizat asupra a trei simptome pe piele care ar putea semnala o deficiență de omega-3:

  • Piele uscată
  • Piele aspră
  • Mătreață.

Cu toate acestea, există și alți indicatori că aveți un nivel scăzut de omega-3.

Dna Butler a spus: „Nu aveți nevoie de multe grăsimi omega-3 în dieta dumneavoastră, dar un pic este esențial”.

Ea a enumerat, de asemenea, unghiile fragile, durerile de cap și durerile de stomac ca simptome ale unei deficiențe.

„Grăsimile Omega-3 sunt importante pentru funcționarea creierului, iar un aport scăzut poate avea efecte negative asupra comportamentului, învățării și stării de spirit”, a adăugat ea.

„Un aport scăzut este legat de probleme de comportament, cum ar fi hiperactivitatea-impulsivitatea, anxietatea, problemele de somn și dificultățile de învățare la unii copii.

„Nivelurile scăzute de omega-3 DHA cu lanț lung au fost asociate cu o serie de tulburări neurologice și comportamentale, cum ar fi depresia, schizofrenia, boala Alzheimer și tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD).”

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: