duminică, iunie 26, 2022

Poluarea aerului este direct asociată cu dezvoltarea unor boli grave, precum cancer, demență și afecțiuni cardiovasculare. Deși nu este un element dăunător pe care îl vedem, acesta ne poate afecta viața în diferite moduri.

Poluarea este cu atât mai periculoasă în cazul bebelușilor și copiilor mici. Aerul poluat afectează inima, plămânii și creierul, în cea mai mare proporție.

Traficul rutier este principala cauză a poluării aerului. În cazul zonelor cu trafic auto intens, impactul nociv al poluării este imediat.

Te-ar mai interesa: Drama Mirelei Vaida. A trecut prin momente cumplit...

Poluarea cauzează aproximativ 25.400 de morți premature în fiecare an, în cazul României.

Poluarea, extrem de nocivă

Traficul rutier este de vină pentru 70% din poluarea înregistrată în capitală – arate datele de mediu, comunică RRA.

Bucureștenii sunt expuși unei poluări agresive și pentru că în oraș se construiește haotic iar zonele rezidențiale de la periferie se dezvoltă fără măsură.

Sunt chestiuni care trebuie reglementate în paralel cu transformarea zonelor centrale în artere pietonale pentru a descuraja transportul cu mașinile personale – a explicat la o conferință despre mobilitate urbană Matei Bogoescu, reprezentant al Ordinului arhitecților din România.

Te-ar mai interesa: Carmen Brumă: Foarte important! Carnea e prietena ...

„Trebuie să controlăm dezvoltarea urbană, în sensul de a o corela cu transportul public. Trebuie să aplicăm măsuri de oraș compact în București, și anume să încurajăm dezvoltările mixte care oferă servicii publice și dotări publice la o distanță de mers pe jos și foarte aproape de stațiile principale de transport public, iar în ceea ce privește dezvoltările urbane noi, acolo există o negociere între administrație și privat, dar nu poţi să vii cu 2.500 de apartamente să n-ai o grădiniță să nu ai o școală, şi să generezi astfel mobilitate forțată care trebuie să se care cu copiii, cu mașinile prin tot orașul”, explică Matei Bogoescu.

Te-ar mai interesa: Previziuni RUNE 27-3 Iunie. Voropchievici: Totul e...

În marile orașe din Occident se fac investiții pentru electrificarea transportului public, pentru interzicerea vehiculelor pe motorină și pentru găsirea unor soluții de deplasare a locuitorilor, altele decât cu mașinile proprii.

La noi autoritățile locale încă nu au renunțat la proiecte de infrastructură, precum parcări sau pasaje care de fapt cresc traficul rutier –

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private