marți, august 9, 2022

Acest fruct este interzis în penitenciarele din întreaga lume. Iată de ce

Deși nu este la fel de periculoasă ca obiectele tăioase sau ca drogurile, iată că un fruct se află pe lista obiectelor interzise în închisori. Este vorba lămâie, fructul care se poate dovedi periculos folosit în anumite condiții.


Acest fruct este interzis în penitenciarele din întreaga lume

Lămâile sunt interzise din două motive principale.

În primul rând, lâmâia şi derivatele acestui fruct sunt interzise pentru deţinuţi, motivul principal fiind acela că aceste fructe pot fi utilizate foarte uşor pentru obţinerea alcoolului.

Te-ar mai interesa: Fructe și legume cu pesticide: Lista celor mai per...

O altă explicație este aceea că acest fruct exotic este interzis în spatele gratiilor deoarece poate fi folosit pentru dizolvarea substanţelor interzise, în special a heroinei, drogul cel mai des întâlnit în închisori.

Ce pedeapsă rişti dacă duci lămâi în penitenciar

Introducerea în mod ilicit de bunuri şi obiecte interzise prevăzute de regulamentul de aplicare a prezentei legi constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 lei la 500 lei.

Introducerea, în mod ilicit, de telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţă constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă, scrie anp.gov.ro.

Te-ar mai interesa: Artrita reumatoidă: Încercați aceste remedii atunc...

Curiozități despre lămâi

  • Lămâile sunt bogate în vitamina C, fibre și diferiți compuși benefici ai plantelor. Acești nutrienți sunt responsabili de mai multe beneficii pentru sănătate. De fapt, lămâile pot sprijini sănătatea inimii, controlul greutății și sănătatea digestivă.
  • Un studiu a arătat faptul că lămâia pe care cu toții o știm și o consumăm astăzi este, de fapt, un hibrid între un portocal acru și un lămâi sălbatic („citron”).
  • Oamenii de știință au constatat faptul că primul lămâi din lume ar fi crescut în sudul Indiei, nordul Burmei și China.
  • Lămâiul a ajuns în Europa în primul secol d.Hr., în timpul Romei Antice și a crescut aproape de sudul Italiei de astăzi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private