luni, august 15, 2022

Ai peste 50 de ani? Iată 10 superalimente benefice pentru sănătatea inimii.

Pe măsură ce îmbătrânim, corpul nostru începe să încetinească, iar organele trec prin uzură. Îmbătrânirea nu poate fi evitată, dar poate fi respinsă. Obiceiurile noastre alimentare și dieta zilnică sunt responsabile în principal pentru încetinirea îmbătrânirii într-un mod sănătos.

Superalimentele s-au dovedit în repetate rânduri a fi pline de nutriție și beneficii pentru organism. Ele ajută la menținerea elementelor vitale ale diferitelor organe și sunt extrem de benefice pentru persoanele de peste 50 de ani. Superalimentele funcționează ca stimulente, construind imunitatea și scăzând riscul bolilor inevitabile, mortale, cum ar fi bolile cardiace, diabetul etc.

Te-ar mai interesa: Mesajul runelor pentru o zodie. Numerolog: Află un...

Iată lista cu zece super-alimente care nu numai că oferă nutriție pentru organism, dar îi oferă și o șansă de longevitate.

Superalimente benefice pentru sănătatea inimii: 1. Legume verzi

Legumele cu frunze verzi, cunoscute și sub denumirea de legume crucifere, aparțin familiei de varză, salată iceberg, spanac, kale etc. Sunt pline de fibre și promovează o mai bună funcționare a mușchilor.


2. Ciocolata neagră

Bogata in antioxidanti, ciocolata neagra construiește imunitatea și protejează inima de diverse condiții periculoase. Ciocolata neagră ajută la eliminarea toxinelor, iar mineralele bogate sporesc sănătatea generală.


3. Fructe de pădure

Fructele de pădure delicioase și suculente sunt bogate în antioxidanți și fibre care ajută la stimularea și menținerea sănătății inimii. Sunt gustări grozave și pot înlocui și pofta de zahăr.

Te-ar mai interesa: Atenție: Pofta de mâncare și durerile abdominale s...


Superalimente benefice pentru sănătatea inimii: 4. Cerealele

Cerealele furnizează carbohidrații necesari care dau energie organismului. De asemenea, protejează inima împotriva uzurii și sunt excelente și pentru sănătatea digestivă.

Dezlegare la peste

5. Pește

Peștele gras, precum Sardinele și Somonul, este plin de antioxidanți și Omega-3 care sunt o necesitate pentru dieta ta dacă ai peste 50 de ani. Sunt bogați în proteine ​​și vitamine.


6. Nucile

Nucile sunt cel mai bun superaliment pentru oamenii de toate vârstele, inclusiv pentru cei peste 50 de ani. Nucile furnizează energie, care ajută la îmbunătățirea diferitelor funcții cognitive și fizice ale corpului. Nucile, ca și nucile, protejează și împotriva multor boli de inimă.

Te-ar mai interesa: De ce e bine să mănânci porumb fiert. Este o minun...


Superalimente benefice pentru sănătatea inimii: 7. Brânză de vaci

Această explozie de lactate delicioasă este plină de proteine ​​care ajută la construirea mușchilor.


8. Ulei de măsline

De asemenea, plin cu antioxidanți, uleiul de măsline ajută la reducerea riscului de a dezvolta boli de inimă și este, de asemenea, bogat în alți nutrienți precum potasiu, fier și mangan, care sunt vitali pentru organism.


9. Roșii

Antioxidanții din roșii protejează celulele corpului și le repară, de asemenea. Licopenul care se găsește în roșii acționează împotriva radicalilor liberi și înlătură corpul de toxine. Roșiile reduc, de asemenea, inflamația.

Te-ar mai interesa: Mesaje Sfânta Maria 2022. Cele mai frumoase urări ...


Superalimente benefice pentru sănătatea inimii: 10. Apă

Chiar dacă nu este un aliment, darămite o apă superalimentară este esențială pentru viață. Hidratarea menține corpul în formă și ajută diferitele funcții, cum ar fi digestia, să funcționeze fără probleme.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private