Sari la conținut

Studiu: Acest grup de oameni răspândește COVID mai mult decât oricare alte grupuri. Care este explicația

Multime de oameni
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Un miliard de oameni va avea osteoartrita pana in 2050

Studiu: Acest grup de oameni răspândește COVID mai mult decât oricare alte grupuri. Care este explicația

Pe parcursul pandemiei, cercetătorii au identificat unele persoane care sunt mai predispuse să răspândească COVID-19 la altele. Care este unul dintre grupurile mai evidente? Adolescenței și tinerii, care sunt mai puțin susceptibili de a prezenta simptome și mai multe șanse de a socializa.

Cu toate acestea, cercetătorii au identificat recent un alt grup mai surprinzător de oameni care sunt mai predispuși să fie supra-răspânditori.

Studiu: Persoanele cu un IMC mai mare sunt mai susceptibile de a răspândi COVID

Cercetătorii au identificat un nou grup cu mai multe șanse să răspândească virusul. Potrivit unui nou studiu publicat online pe 9 februarie în Proceedings of the National Academy of Sciences, persoanele care au un indice de masă corporală (IMC) mai mare și sunt mai în vârstă sunt mai predispuse să răspândească COVID-19 la alții. De ce? Potrivit cercetătorilor, aceste persoane expiră mai multe picături respiratorii.

Prof. dr. David A. Edwards este fondator și șef șef al Sensory Cloud, Boston, Massachusetts și fost profesor de bioinginerie la Universitatea Harvard, Boston. Dr. Edward și colegii săi au măsurat particulele respiratorii expirate de 194 de indivizi sănătoși și în opt primate care a fost „infectat experimental” cu SARS-CoV-2.

Cercetătorii au identificat un nou grup de oameni cu mai multe șanse să răspândească virusul. Care este explicația

Au descoperit că cei din primii 18 persoane de IMC înmulțiți cu vârsta (IMC-ani) au expirat 80 la sută din bioaerosoli. În plus, jumătate din grupul cu cel mai mic IMC-ani, a expirat semnificativ mai puțin decât cealaltă jumătate cu cel mai mare IMC-ani.

„Am făcut o serie de alte studii în ultimele 9 luni și vedem întotdeauna acest lucru. Semnătura supra-răspândirii bolilor infecțioase aeriene poate fi destul de direct legată de această variație fenotipică a picăturilor respiratorii expirate între indivizi”, a spus dr. Edwards pentru Medscape.

„O parte din sistemul tău imunitar este mucusul tău. Deci, când pierzi acea funcție de barieră, există o slăbire a sistemului imunitar. Credem că cu toți acești factori – (creșterea) IMC, vârstă, infecție – există o corelație între imunitatea slăbită și mai multe picături respiratorii, a mai spus acesta. 

 

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel