luni, august 10, 2020

Indicele de masă corporală (IMC) reprezintă un calcul pe care oricine îl poate face pentru a afla dacă are probleme cu greutatea este supraponderal sau subponderal.

Oricine cu un indel corporal peste 25 este considerat supraponderal și oricine cu un index sub 18.5 este considerat subponderal, însă distribuirea grăsimii nu se face egal în corpul nostru. Aceea formulă de calcul, greutatea împărțită la pătratul înălțimii admite faptul că pe măsură ce creștem ne lățim și astfel numărul este singurul factor care ne poate spune că avem probleme, însă în cazul foarte multor persoane acel număr nu este un indice potrivit.

Citește și:

Deoarece nu avem două dimensiuni, ci 3 dimensiuni, ca să aflăm dacă avem probleme cu greutatea trebuie să ne programăm la nutriționist pentru un consult de specialitate în care să reiasă procentul de grăsime din corp și zonele considerate cele mai periculoase.

ICM-ul a fost inventat pentru a evidenția epidemii de obezitate, dar nu lucrează atât de bine pe un individ. Este cunoscut faptul că o persoană atletică care practică un sport are greutate musculară și poate cântări chiar mai mult pentru înălțimea lui.

Citește și:

A.

Parteneri