sâmbătă, septembrie 25, 2021

Sarea, lămâia și piperul pot părea mai degrabă lucruri pe care le-ați pune pe o salată, dar aceste trei ingrediente funcționează de fapt separat și împreună ca medicament al naturii. De fapt, multe comunități din întreaga lume se bazează încă pe aceste elemente de bază pentru a vindeca afecțiunile de zi cu zi.

Odată cu creșterea costului asistenței medicale, mulți oameni revizuiesc aceste metode testate în timp pentru a-i ajuta să se repună pe picioare. Iată 9 probleme de sănătate de zi cu zi pe care le puteți atenua cu piper negru, lămâie și sare de mare. Bucurați-vă!

1. Durere în gât

Ameliorați durerea în gât, amestecați 1 lingură de suc de lămâie proaspăt, o jumătate de linguriță  de piper negru și o linguriță completă de sare de mare într-un pahar cu apă caldă.

Faceți gargară de mai multe ori pe zi pentru a calma durerile în gât și pentru a preveni tusea.

2. Nas înfundat

Dacă nasul tău este înfundat, poți ameliora înfundarea făcându-te să strănuți. Pur și simplu amestecați cantități egale de piper negru, scorțișoară, chimen și semințe de cardamom într-un râșniță și măcinați până când obțineți o pulbere. Miroase încet amestecul și îmbrățișează strănutul.

3. Eliminarea calculilor biliari

Calculii biliari sunt depozite întărite de lichid digestiv care se pot forma în vezica biliară. Ele pot fi dureroase și vă pot înfunda sistemul digestiv. De obicei, piatra trebuie îndepărtată chirurgical.

Cu toate acestea, unii oameni găsesc ușurare luând 3 părți de ulei de măsline și 1 parte fiecare de lămâie și piper negru pentru a dizolva pietrele.

4. Afte bucale

Pentru a promova vindecarea membranelor mucoase din gură, dizolvați o lingură de sare din Himalaya într-o ceașcă de apă caldă și clătiți în jurul gurii după fiecare masă. Acest lucru va ajuta la eliminarea bacteriilor rele și la promovarea vindecării. Dacă ești curajos, adaugă și puțină lămâie: va înțepa, dar rănile tale  se vor topi rapid.

5. Pierderea în greutate

Pentru a vă stimula metabolismul și a scăpa de câteva kilograme, beți 1/4 linguriță de piper negru măcinat, 2 linguri de suc de lămâie și o lingură de miere într-un pahar cu apă caldă. Polifenolii din lămâie vor preveni creșterea în greutate și vor îmbunătăți sensibilitatea la insulină pentru a vă ajuta să ardeți grăsimile. În plus, piperina din piper negru va preveni formarea de noi celule adipoase.

6. Greață

Ardeiul negru calmează stomacul supărat, în timp ce mirosul de lămâie poate opri greața . Dacă vă simțiți agitat, combinați o lingură de suc de lămâie proaspăt cu o linguriță de piper negru într-un pahar înalt de apă caldă. Bea încet pentru o ușurare durabilă.

 

 

 

Ultimele stiri