Sari la conținut

Acest obicei zilnic poate reduce riscul de cancer esofagian cu 20%

Sursa foto:

Acest obicei zilnic poate reduce riscul de cancer esofagian cu 20%.

Există o parte zilnică a rutinei dvs. de îngrijire pe care sperăm că o faceți încă de când erați copil și, dacă da, riscul de a face un cancer cu adevărat dureros poate scădea. 

Anumite obiceiuri cresc cu siguranță riscul nostru pentru anumite tipuri de cancer, cum ar fi fumatul, consumul de alcool, consumul de alimente procesate și expunerea la soare. Dar există și obiceiuri care țin de rutina zilnică ce pot reduce riscul.

Spălatul zilnic pe dinți poate reduce riscul de a dezvolta cancer esofagian cu 20%, potrivit unui studiu al Universității din New York.

Acest obicei zilnic poate reduce riscul de cancer esofagian cu 20%

Cercetătorii au analizat probe de bacterii prelevate din gura a 122.000 de persoane și au efectuat teste ADN pentru a determina exact ce tipuri de bacterii au fost găsite în ele. Apoi au urmat participanții timp de 10 ani pentru a vedea care participanți ar dezvolta cancer esofagian.

Rezultatele finale ale studiului, publicate recent în revista Cancer Research, arată că participanții la studiu care aveau cantități mari de bacterii fie Tannerella forsythia, fie Porphyromonas gingivalis aveau 21% mai multe șanse de a dezvolta cancer esofagian. Cu toate acestea, s-a descoperit că un alt tip de bacterie numită Neisseria reduce riscul de cancer.

Prof. Jiang Ahen, care a condus studiul, a spus, potrivit Jerusalem Post, că cercetarea a arătat că cunoașterea mediului bacterian din gură poate ajuta oamenii să dezvolte strategii de prevenire a cancerului esofagian sau poate să îi ajute pe medici să-l detecteze într-un stadiu mai devreme, vindecabil.

Cancerul esofagian este un tip de cancer foarte mortal, așa că este nevoie urgentă de a găsi noi modalități de a-l preveni, de a reduce riscul de a-l dezvolta și de a-l detecta precoce.

„Cea mai bună modalitate de a vă menține gura fără bacterii dăunătoare este să vă spălați bine dinții de două ori pe zi și să aveți examene dentare bianuale”, a spus prof. Ahen.

Cu toate acestea, trebuie subliniat că rezultatele acestui studiu nu determină că bacteriile cauzează în mod direct dezvoltarea cancerului. Mai degrabă, bacteriile pot provoca boli ale gurii și gingiilor, care pot crește riscul de cancer.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel