Sari la conținut

Acest suc natural, toxic dacă îl consumi astfel! Prima avertizare a nutriționiștilor

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Sucurile naturale se află pe lista celor mai sănătoase băuturi dacă sunt consumate în mod corespunzător. Deoarece concetrează tot ceea ce este mai bun din fructe și legume, beneficiile sunt nelimitate!

Cu toate acestea, trebuie să fim și precauți. Sucurile nu se consumă mereu și, uneori, nu într-o stare atât de concentrară. Să nu uităm că pentru a face un suc avem nevoie de multe fructe/ legume, adică o multitudine de nutrienți și zaharuri care ne pot afecta atunci cînd le consumăm în exces.

De asemenea, trebuie să știm că anumite sucuri au contraindicații atunci când sunt consumate alături de anumite mâncăruri sau medicamente.

Acesta este și cazul sucului de grapefruit, care nu se consumă niciodată când luăm medicamente deoarece blochează enzimele hepatice.

Nu beți suc de grapefruit dacă luați medicamente!

Mihaela Bilic, nutriționist, dezvăluie pe o rețea de socializare de ce nu putem lua medicamente împreună cu sucul de grapefruit și ce repercusiuni poate avea acest lucru.

Cu gust acru-amărui și culoare galbenă sau roz, gref-ul este fructul vedetă când vine vorba de slăbit. Nu există dovezi că sucul de gref ar topi grăsimea, însă ce știm sigur e că nu face casă bună cu medicamentele.

Pe lângă vitamine, antioxidanți, fibre și multă apă, el conține o substanță care blochează enzimele hepatice. În aceste condiții anumite medicamente nu mai sunt metabolizate optim și ajung în sânge într-o cantitate mare (efect de supradoză). Tot sucul de gref poate bloca transportul unor substanțe active din medicamente și să reducă în consecință eficacitatea acestora.

Interacțiunea variază de la o persoană la alta, poate apărea la consumul unui singur pahar de suc și poate persista timp de 2-3 zile. Este bine să evitați asocierea sucului de gref cu tratamentul antihipertensiv, antihistaminic, antisecretor, anxiolitic, antidepresiv, antiaritmic, hipolipemiant. De știut că restul de citrice (portocală, mandarină) nu au impact asupra eficacității medicamentelor”, scrie Mihaela Bilic, nutriționist, pe o rețea de socializare.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel