sâmbătă, noiembrie 26, 2022

Mierea este obținută din colectarea de către albine a nectarului florilor și a sevei dulce a copacilor.

Mierea este pură doar 100% atunci când albinele sunt singurele care au influențat fabricarea, se colectează și se ambalează așa cum este din stup. Cu toate acestea, în piață putem găsi varietăți de miere falsificată. Vrei să fii sigur că cumperi miere adevărată? Noi vă spunem trucurile!

Te-ar mai interesa: Clipe dificile pentru Cristina Șișcanu și Mădălin ...

Cum știi dacă mierea de albine 100% naturală?

Mierea este un produs care are un conținut ridicat de zaharuri naturale, așa că trebuie să o consumăm cu moderație și să ne asigurăm că ulterior nu s-au mai adăugat îndulcitori.

Dar de ce este adulterată mierea dacă compoziția sa naturală include suficient zahăr? Vă explicăm într-un mod foarte ușor diferențiind caracteristicile mierii pure și ale mierii adulterate.

Caracteristicile mierii pure

Mierea pura este cea facuta de albine, fara aditivi sau procese suplimentare. Există o serie de caracteristici în compoziția sa naturală care dezvăluie dacă mierea a fost procesată:

  • Calitatea fizico-chimică: pentru a o cunoaște se măsoară parametri precum conductivitatea, gradul de aciditate și conținutul de zaharoză sau zahăr. Substanțe care provin de la markerii chimici ai plantelor.
  • Origine botanică: indicativul originii și soiul floral cu care albinele au produs mierea.
  • Parametri senzoriali: diferențe de miros, gust și culoare. Ele ne ajută să știm dacă mierea este multifloră, monofloră sau mielată, deoarece caracteristicile sale senzoriale amintesc de planta din care provine.


Caracteristicile mierii adulterate

Vorbim despre amestecuri de miere cu glucoză sau miere de calitate scăzută care trebuie modificată cu aditivi pentru a-i conferi artificial proprietățile naturale pe care le are mierea pură.

Te-ar mai interesa: Flatulența urât mirositoare. Ce indică mirosul gaz...

Mierea alterată poate include sirop de fructoză, glucoză comercială sau îndulcitori artificiali și trebuie să fie indicată pe etichetă.

Testul focului, o metodă simplă

Potrivit Antena 3, testul focului este o metodă simplă pe care o avem mereu la îndemână astfel încât să putem testa autenticitatea mierii acasă.

În doar 10 secunde arată dacă mierea este contrafăcută sau nu.

Pentru testul focului este nevoie de un şerveţel şi de o brichetă. Din şerveţelul de hârtie se realizează un con, pe care se pune puţină miere cu ajutorul unei linguriţe.

Te-ar mai interesa: Cum să scapi de condensul de pe geamuri. Trucuri p...

Cu ajutorul brichetei se dă foc la colţul şerveţelului. Dacă zona cu miere arde cu uşurinţă, atunci mierea este autentică. Dacă aceasta este contrafăcută, atunci colţul pe care este miere nu va arde.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private