luni, mai 16, 2022

Cel mai bun ulei pentru creier. Cercetătorii Universității Liverpool sunt convinși că au descoperit substanța capabilă să prevină și să contracareze efectele dezastruoase ale mâncării procesate asupra creierului nostru, permițând regenerarea celulelor nervoase.

Oamenii de știință spun că dietele bogate în acizi Omega 3 ajută creierul să controleze mai bine acea parte responsabilă de hrănire, învățare și memorare. Iar cea mai bună sursă de acizi grași Omega 3 este chiar uleiul de pește.

Te-ar mai interesa: Amorțeala mâinilor. Ce afecțiuni poate ascunde?...

”Consumul excesiv de zaharuri rafinate și grăsimi saturate care se găsesc în junk food pot duce nu numai la îngrășare, ci și la dezechilibre la nivel mental”, explică dr. Lucy Pickavance, expert al Institutului de Boli Cronice a Universității din Liverpool.

Uleiul care curăță organismul de chimicale 

Studiul acesteia, care se întinde pe 185 de pagini, arată că uleiul de pește joacă un rol esențial în reversarea procesului distrugător declanșat de mâncarea nesănătoasă.

Cercetătorii au mai descoperit de asemenea că alimentele pline de grăsime fac ca hormonii care sunt secretați de organismul uman imediat după o masă și care ne protejează neuronii sunt împiedicați să ajungă la creier de către trigliceride, un tip de grăsimi. Uleiul de pește în schimb, suprimă acțiunea trigliceridelor, restabilind echilibrul molecular.

Te-ar mai interesa: Vârsta norocoasă a zodiilor. Numerolog: Bătrâneţea...

Există doua tipuri de Omega 3: EPA (acid eicosapentanoic) si de DHA (acid docosahexanoic). DHA indeplineste un rol vital in mentinerea structurii si functionarii creierului, iar acest acid gras este raspunzator pentru aproape 25% din grasimea totala din creier si pentru aproape 90% din acizii grasi Omega 3 care se gasesc in neuroni (celulele nervoase). Celalalt acid gras Omega 3 esential pe care il gasim in uleiul de peste, EPA (acidul eicosapentaenoic), are efecte antiinflamatoare care pot proteja creierul impotriva degradarii si impotriva imbatranirii.

Te-ar mai interesa: Obiecte care aduc noroc în casă. Lidia Fecioru: As...

Oamenii de stiinta spun ca administrarea uleiului de peste, care contine ambii acizi grasi EPA si DHA, s-a dovedit ca ajuta la reducerea declinului ce tine de functionarea creierului, declin asociat cu inaintarea in varsta.

Un studiu a aratat ca participantii care au luat ulei de peste concentrat sub forma de capsule au avut o imbunatatire a memoriei pe termen scurt, a memoriei responsabile pentru retinerea temporara a informatiilor si a memoriei verbale imediate.

Te-ar mai interesa: Cresterea potentei masculine fără medicamente...

Alte beneficii ale uleiului de pește

Boala de inima – uleiurile de pește s-au dovedit a reduce riscul de boli de inima in curs de dezvoltare, evenimente legate de inima (ca atacuri de cord), și deces la persoanele care au un risc crescut de boli de inima. Riscul de insuficiență cardiacă congestivă este mai mic la persoanele in varsta, cu niveluri mai ridicate de EPA.
Tensiune arterială crescută – Uleiul de pește poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Dacă suferiți de hipertensiune arterială, acest lucru poate fi un beneficiu suplimentar pentru tine! Reducerea tensiunii arteriale vazut este foarte mic, in orice caz, și nu ar trebui să fie folosit în loc de medicamente dvs. regulate de scădere a tensiunii arteriale.
trigliceride ridicate și colesterol – Uleiurile de pește pot reduce semnificativ nivelul de trigliceride. DHA poate crește, de asemenea, nivelul de HDL sau “bun” colesterol.
Artrita reumatoida – uleiuri de pește poate ajuta la reducerea durerii și inflamației, a îmbunătăți rigiditate dimineata, și ameliora sensibilitatea articulațiilor, la persoanele cu poliartrita reumatoida.

Te-ar mai interesa: Profesorul Vlad Ciurea: Dacă unui angajat îi vine ...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private