joi, august 11, 2022

Un sfert dintre pensionarii americani iau suplimente de Omega 3 total ineficiente! Un studiu arată că un singur ulei de pește chiar este de folos sănătății, însă mulți nu cunosc acest aspect.

Studiul recent a descoperit că doar un singur supliment alimentar de Omega 3 este cu adevărat eficient și poate reduce riscul bolilor cardiovasculare.

Aproape 22% dintre americani cu vârste peste 60 de ani își iau pastila de Omega 3 zilnic, cu religiozitate. Însă la Conferința americană a Inimii au fost prezentate rezultatele studiului care dovedesc ineficiența suplimentelor, cu excepția unuia singur.

Te-ar mai interesa: Suferi de alergii? Iată ce îți poate agrava proble...

Se pare că nu a fost dovedit faptul că uleiul de pește scade numărul bolilor de inimă sau de cancer, scrie DailyMail.

Rezultate au înregistrat doar cei care luau tratament anti-colesterol și de prevenire a infarctului și a accidentului vascular cerebral.

Studiul a descoperit că Vascepa, un ulei de pește recomandat celor cu nivelul crescut de trigliceride a redus riscul de boli de inimă cu 25%!

Uleiul de pește, denumit și acid gras Omega 3, se găsește în somon, ton și alte tipuri de pește. Studiul efectuat de Brigham și Spitalul de Femei din Boston a analizat efectele suplimentului Vascepa, administrat în cazul a peste 8.000 de pacienți cu nivel ridicat de trigliceride.

Te-ar mai interesa: Cum depozităm corect mâncarea în frigider: Dacă fa...

Trigliceridele sunt grăsimile din sânge, iar un nivel ridicat crește riscul bolilor de inimă. Cei mai întâlniți pacienți sunt cei cu obezitate sau sindrom metabolic, adică un cumul de afecțiuni precum hipertensiune arterială, hiperglicemie, exces de grăsime corporală depusă în jurul taliei și niveluri anormal de mari ale colesterolului sau ale trigliceridelor, care au loc în același timp. Acest lucru crește riscul de boli cardiovasculare, accident vascular cerebral și diabet.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să faci pentru ca el să nu te uite nici...

Cele mai multe dintre afecțiunile sau tulburările asociate cu sindromul metabolic nu au simptome, deși o circumferință mare a taliei este un semn vizibil.

Toți participanții la studiu erau deja sub tratament anti-colesterol. Jumătate dintre ei au primit câte o doză zilnică de 4 g Vascepa, jumătate au primit capsule clasice de ulei de pește.

După 5 ani, la sfârșitul perioadei de studiu, bilanțul a fost următorul: 17% dintre cei care luau Vascepa au suferit o problemă cardiacă (AVC, cheaguri, infarct) versus 22% din cealaltă tabără a pacienților.

Te-ar mai interesa: Cum vor fi influențate zodiile de luna plină din 1...

Asta a dus la concluzia cercetătorilor că Vascepa reduce riscul bolilor de inimă cu 25%.

După statine, aceasta este următoarea descoperire de top. Îngrijorătoare sunt totuși efectele adverse. Mulți pacienți care luau Vascepa au ajuns la spital cu puls oscilant.

Doctorii spun că este derutant, întrucât studiile anterioare au arătat că uleiul de pește scade riscul de aritmie.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private