Sari la conținut

Acesta este cel mai bun condiment pentru intestine după 40 de ani

colon iritabil
sursa foto: arhiva doctorul zilei
inflamatia intestinelor

Dacă intestinele tale funcționează bine, atunci sănătatea ta va fi de neclintit. Un condiment are un efect pozitiv nu numai asupra microbiomului intestinal, ci și asupra întregului organism. Este vorba despre turmeric.

Este extrem de util mai ales pentru tractul gastrointestinal al persoanelor peste 40 de ani. Alte proprietăți benefice ale turmericului

Curcumina ocupă un loc central în proprietățile sale terapeutice. Acest compus bioactiv are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante care ajută la îmbunătățirea funcției intestinale. Curcumina promovează un microbiom intestinal echilibrat și ameliorează disconfortul digestiv. Și anume simptome precum balonare și gaze.

Turmericul poate îmbunătăți metabolismul, ajutând organismul să mențină o greutate normală.

Curcumina, componenta sa principală, are un potențial terapeutic mare și poate fi utilizată ca agent antiinflamator, antidiabetic și anticancerigen, lucru confirmat în multe studii clinice, relatează The Health Site.

Există dovezi ale unei posibile bune eficacități a curcuminei în tratamentul artritei, bolii Alzheimer și vindecarea rănilor. Numeroase observații au arătat efectele hepatoprotectoare ale curcuminei asupra leziunilor hepatice acute și cronice cauzate de poluanți, droguri și alcool, boala hepatică grasă non-alcoolică și fibroza hepatică. Boala hepatică grasă non-alcoolică este recunoscută ca o boală hepatică cu factori de risc multipli.

Curcumina are un efect neuroprotector datorită prezenței activității antioxidante și antiinflamatorii și capacității de a menține echilibrul chimic în creier. Aceste proprietăți pot fi utilizate în terapia bolilor neurodegenerative umane.

Când curcumina suprimă inflamația, există o reducere a hipertrofiei astrocitelor și activarea microgliei în hipocamp, ceea ce ajută la îmbunătățirea funcției cognitive, precum și la normalizarea stării de spirit.

Curcumina poate atenua leziunile cerebrale si poate reduce durerea neuropata.Diferitele studii au aratat capacitatea curcuminei de a actiona ca adjuvant in tratamentul bolilor neurodegenerative precum boala Alzheimer si boala Parkinson.

curcumina

Efecte pozitive la persoanele cu osteoartrita

Curcumina a demonstrat efecte pozitive la persoanele cu osteoartrita si artrita reumatoida. Reducerea inflamației sistemice ajută la rezolvarea sindromului metabolic.

Sindromul se caracterizează prin rezistență la insulină, hiperglicemie, hipertensiune arterială, niveluri scăzute de lipoproteine ​​cu densitate mare, niveluri crescute de lipoproteine ​​cu densitate scăzută, niveluri crescute de trigliceride și obezitate, în special obezitate viscerală.

Curcumina poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină, poate suprima adipogeneza, poate reduce hipertensiunea arterială și poate elimina inflamația.

Turmericul poate fi folosit și în scopuri medicinale în tratamentul diabetului. Principalele componente din compoziția sa au un efect antidiabetic promițător.

Atunci când este administrat la pacienții cu prediabet, riscul de a dezvolta diabet de tip 2 poate fi redus semnificativ. În plus, curcumina poate fi folosită ca o alternativă potențială pentru prevenirea și tratamentul diabetului zaharat, precum și a unor complicații precum retinopatia diabetică.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel