Sari la conținut

Acesta este cel mai mic os din corpul nostru. Are mărimea unui sâmbure de portocală. La ce servește?

Obicei care duce la osteoporoza
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
Osteoporoza este o afecțiune a sistemului osos caracterizată prin pierderea masei osoase și deteriorarea structurii țesutului osos, ceea ce duce la fragilitate și fragilitate crescută a oaselor. Aceasta este o boală progresivă și frecvent întâlnită, în special la femei după menopauză, dar poate afecta și bărbații și persoanele mai tinere.

Acesta este cel mai mic os din corpul nostru. Interiorul urechii este foarte important pentru echilibrul nostru și faptul că utilizarea frecventă a unui tampon de bumbac poate dăuna canalului nostru auditiv.

Are mărimea unui sâmbure de portocală

Ceea ce poate nu știi este că urechea este locul unde se află cele mai mici trei oase din corpul nostru. Denumirile lor corecte sunt ciocan, nicovală și agitator. Toate trei la un loc, sunt cam de mărimea unui sâmbure de portocală, agitatorul fiind cel mai mic dintre cele trei.

Acesta este cel mai mic os din corpul nostru. La ce servește și unde este situat?

Oscioarele sunt situate în urechea medie, între timpan și urechea internă, iar rolul lor este de a transporta undele sonore dintr-un loc în altul. După ce undele sonore trec prin urechea medie, ajung în cohlee, care le transformă în semnale nervoase pentru a ajunge la creier.

De cealaltă parte a scalei de mărime a oaselor umane se află femurul. Femurul este cel mai lung și mai puternic os din corpul dumneavoastră.

Deși măsurile sale exacte variază de la o persoană la alta, lungimea medie a unui femur adult la un bărbat este de aproximativ 48 cm, în timp ce pentru femei este de aproximativ 43 cm, potrivit Britannica.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel