luni, martie 27, 2023

Acesta este cel mai mic os din corpul nostru. Interiorul urechii este foarte important pentru echilibrul nostru și faptul că utilizarea frecventă a unui tampon de bumbac poate dăuna canalului nostru auditiv.

Are mărimea unui sâmbure de portocală

Ceea ce poate nu știi este că urechea este locul unde se află cele mai mici trei oase din corpul nostru. Denumirile lor corecte sunt ciocan, nicovală și agitator. Toate trei la un loc, sunt cam de mărimea unui sâmbure de portocală, agitatorul fiind cel mai mic dintre cele trei.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă în corpul tău dacă renunți la ZAHĂR...

Acesta este cel mai mic os din corpul nostru. La ce servește și unde este situat?

Oscioarele sunt situate în urechea medie, între timpan și urechea internă, iar rolul lor este de a transporta undele sonore dintr-un loc în altul. După ce undele sonore trec prin urechea medie, ajung în cohlee, care le transformă în semnale nervoase pentru a ajunge la creier.

De cealaltă parte a scalei de mărime a oaselor umane se află femurul. Femurul este cel mai lung și mai puternic os din corpul dumneavoastră.

Deși măsurile sale exacte variază de la o persoană la alta, lungimea medie a unui femur adult la un bărbat este de aproximativ 48 cm, în timp ce pentru femei este de aproximativ 43 cm, potrivit Britannica.

Te-ar mai interesa: Băutura minune! Ce efect incredibil are ceaiul din...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private