Sari la conținut

Aceste 3 ierburi pentru colesterol ridicat sunt SALVAREA ta. Fi atent la…

colesterol rau
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Aceste 3 ierburi pentru colesterol ridicat sunt SALVAREA ta. Nivelurile ridicate de colesterol rău în sânge prezintă un risc grav pentru sănătate, deoarece acestea sunt adesea asimptomatice și sunt descoperite numai după ce apar complicații, cum ar fi afectarea sănătății inimii și a vaselor de sânge, atacuri de cord și accident vascular cerebral.

colesterol rau
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Ce sunt colesterolul LDL și HDL?
Colesterolul călătorește prin sânge pe proteine ​​numite „lipoproteine”. Două tipuri de lipoproteine ​​transportă colesterolul în organism:

  • Colesterolul LDL (lipoproteine ​​cu densitate joasă), uneori numit colesterol „rău” , reprezintă cea mai mare parte a colesterolului din organism. Nivelurile ridicate de colesterol LDL cresc riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral.
  • Colesterolul HDL (lipoproteine ​​de înaltă densitate), numit uneori colesterol „bun” , absoarbe colesterolul din sânge și îl transportă înapoi în ficat. Apoi ficatul îl îndepărtează din corp. Nivelurile ridicate de colesterol .HDL vă pot reduce riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral, cdc.gov

Deși se vorbește mult despre riscul de colesterol ridicat, puțini pacienți acordă o atenție preventivă problemei, care reprezintă un pericol nu numai pentru sănătatea și capacitatea lor de muncă, ci și pentru viața lor.

Care sunt riscurile colesterolului ridicat?

Cele mai grave riscuri care cauzează niveluri ridicate de colesterol rău în sânge sunt legate de: dezvoltarea aterosclerozei, boli cardiovasculare, accident vascular cerebral sau atac de cord, atac ischemic tranzitor, boală arterială periferică, dezvoltarea bolilor coronariene etc. Bolile mentionate sunt prea grave pentru a le trece usor si a nu va aborda in serios sanatatea, facand eforturi maxime pentru a mentine nivelul colesterolului rau in limite normale.

Există o serie de modalități de a realiza acest lucru, de la medicamente fără prescripție medicală la dietă și modificări ale stilului de viață la ierburi pentru colesterolul ridicat.

Cum să scazi nivelul crescut al colesterolului din sânge?

Scăderea nivelurilor ridicate de colesterol nu se poate face doar făcând o singură schimbare – medicamente, dietă sau ierburi. Este necesară o abordare cuprinzătoare.

Fi atent la:

Mâncarea pe care o pui pe masă îți afectează foarte mult nivelul colesterolului din sânge. Dacă ale tale sunt mari, începe cu o schimbare ușoară – mâncarea de pe masă. Primul pas pentru scăderea colesterolului este menținerea unei alimentații sănătoase și echilibrate. Este important ca dieta să fie săracă în alimente grase, precum și în alimente despre care se știe că cresc nivelul de colesterol rău din sânge.

Obiceiuri proaste

Fumatul este direct legat de nivelul de colesterol rău din sânge.  Oprirea acestuia va avea, de asemenea, un efect benefic asupra sănătății generale. Puteți cere ajutor pentru a renunța la fumat sau măcar vă forțați să limitați timpul petrecut cu o țigară fumând în mână la minimum.

Mod de viață sedentar

Sportul este sănătate – știi asta. Același lucru este valabil și pentru colesterol. Activitatea fizică vă ajută să mențineți nivelul de colesterol rău din sânge în limite normale. Tot ceea ce este enumerat până aici depinde de dvs. și puteți face aceste modificări fără a avea nevoie de medicul dumneavoastră.

Cu toate acestea, dacă trebuie să luați medicamente pentru a scădea nivelul colesterolului rău, asigurați-vă că vă consultați cu medicul dumneavoastră și luați-le numai conform prescripției. Da, medicamente similare numite statine au efecte secundare, dar medicul dumneavoastră de familie va lua în considerare riscul de reacții adverse la statine și va face tot ce este necesar pentru a vă ajuta să rămâneți sănătos.

Ce zici să încerci să eviți medicamentele pe bază de plante?

Există ierburi pentru colesterolul ridicat, al căror consum vă va aduce un mare beneficiu. Eficacitatea lor este dovedită științific și nu au efectele secundare ale medicamentelor.

Ierburi pentru colesterol ridicat – vezi cele trei cele mai eficiente:

1. Anghinare. S-a demonstrat că extractul de frunze de anghinare reduce nivelul de colesterol rău din sânge. O analiză din 2018 a constatat că utilizarea extractului de frunze de anghinare a fost asociată cu o reducere a nivelurilor de colesterol rău și trigliceride.

2. Busuioc. Busuiocul ajută – spun experții, dar nu oricine, ci busuiocul sfânt (tulsi). Un studiu din 2018 a analizat modul în care consumul unei doze mai mari de 1 gram pe zi a dus la o scădere a nivelului de colesterol total și rău din sânge.

3. Ghimbir. Dacă busuioc sfânt și anghinare și mai ales un extract din frunzele sale vă sună prea sucit și complicat, există și o soluție mai simplă și mai accesibilă – ghimbirul – planta care și-a făcut un nume ca mijloc de prevenire a infecțiilor și răcelilor și stimularea sistemului imunitar este dovedit a fi eficientă și cu niveluri ridicate de colesterol rău în sânge.

Potrivit cercetătorilor,  dozele mici de ghimbir, mai puțin de 2 g pe zi, au un efect bun asupra scăderii trigliceridelor și a nivelului de colesterol rău. Sunt mai multe cercetări de făcut pe tema ierburilor pentru colesterolul ridicat, dar rezultatele în această etapă sunt încurajatoare.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel