Sari la conținut

Aceste 5 condimente dizolvă cheagurile de sânge – mănâncă cel puțin 1 dintre ele în fiecare zi

grupă de sânge
sursa foto: arhiva doctorul zilei
Grupă de sange care poate face o boala grava

Prezența cheagurilor de sânge în organism poate duce la afecțiuni care pun viața în pericol. Subțierea sângelui în mod natural ajută la prevenirea unei grămezi de probleme de sănătate.

Grăsimile și sărurile de calciu care se depun pe pereții arterelor afectează negativ elasticitatea acestora și acest lucru duce la întărirea lor. În acest caz, există o amenințare reală de ateroscleroză, care, mai devreme sau mai târziu, duce la un atac de cord sau la un accident vascular cerebral.

Puteți lupta împotriva acestei probleme nu numai cu ajutorul medicamentelor. Includerea în alimentație a cel puțin unuia dintre următoarele condimente ajută la subțierea sângelui.

1. Ghimbirul

Această rădăcină are proprietăți antivirale și chiar antispastice. În plus, are capacitatea de a subția sângele. În compoziția ghimbirului intră substanța gingerol, care este capabilă să elimine plăcile de colesterol și să dizolve cheagurile de sânge, potrivit experților de la publicația Healthline. De asemenea, ghimbirul activează circulația cerebrală, întărind vasele de sânge.

2. Turmeric

Turmericul este un anticoagulant natural – subțiază sângele și scade tensiunea arterială. Hipertensivii și diabeticii trebuie să includă turmericul în dieta lor. Acest condiment reduce excesul de zahăr din sânge, are un efect pozitiv asupra sistemului cardiovascular, ajută în cazul bolii Alzheimer.

3. Usturoiul

usturoi crud
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Un alt anticoagulant natural este usturoiul. Acesta conține substanța biologic activă adenozină, care este capabilă să reducă vâscozitatea sângelui, împiedicând aderența globulelor roșii responsabile de coagularea sângelui – trombocitele. Pentru a îmbunătăți resorbția cheagurilor de sânge, este suficient să consumați zilnic trei căței de usturoi.

4. Scorțișoară

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Scorțișoara nu este doar perfectă pentru a conferi o aromă uimitoare dulciurilor tale preferate, ci este și un puternic anticoagulant. Totul se datorează cumarinei din compoziția sa. Adăugați-o zilnic în ceaiul și cafeaua dvs. și vă va reduce riscul de a dezvolta boli de inimă.

5. Ardeiul roșu iute

pe stomacul gol

Datorită capsaicinei din compoziția sa, acest condiment picant are un efect benefic asupra întregului sistem vascular, ajutând venele, arterele și capilarele să își recapete elasticitatea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel