Sari la conținut

TOP 3 condimente care prelungesc viaţa cu 5-10 ani

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Din cuprinsul articolului

Pentru a vă întări imunitatea și pentru a vă prelungi viața, ar trebui să includeți mai des condimentele şi ierburile medicinale în dieta zilnică.

Aceasta este recomandarea făcută de medicul Valery Litvinov, care argumentează prin faptul că oamenii au aflat despre proprietățile benefice ale condimentelor în urmă cu câteva mii de ani şi sunt utilizate în mod activ nu numai la gătit, ci și în tratamentul multor boli.

„De-a lungul timpului, o parte din aceste cunoștințe au fost pierdute și uitate. Și asta este complet nedrept. Încorporarea darurilor naturii în dieta ta te ajută de fapt să devii mai sănătos, mai rezistent și să prelungești viața ta și a celor dragi”, spune expertul.

Valery Litvinov a dezvăluit care sunt cele mai bune condimente ce pot ajuta la prelungirea vieții cu o medie de 5-10 ani. De altfel, consumul zilnic de condimente reduce riscul de a dezvolta cancer de tract respirator, boala Alzheimer, gastrită, ateroscleroză și alte boli.

Turmericul

„Turmericul este o pudră galbenă care face ca orice fel de mâncare sau băutură să pară mai gustoasă și sănătoasă. Oamenii de știință moderni au descoperit că turmericul încetinește dezvoltarea bolilor oncologice, contracarează procesul de oxidare a celulelor organismului și, prin urmare, prelungește viața.

Cu ceva timp în urmă, experţii germani au efectuat un experiment în urma căruia s-a constatat că la persoanele care au adăugat zilnic turmeric în alimentaţie, numărul celulelor precanceroase a scăzut cu 40 la sută.

Condimentul poate fi folosit și pentru a prepara o băutură pentru insomnie: fierbeți un pahar de lapte, adăugați ½ linguriță de turmeric și 1 lingură de miere. După ce consumă această băutură, o persoană adoarme repede, iar dimineața este odihnită și plină de forțe”, explică medicul.

Scorţişoara

Scorțișoara este un alt condiment super sănătos. Scade nivelul zahărului din sânge la persoanele cu diabet zaharat, accelerează vindecarea proceselor inflamatorii din organism și chiar încetinește răspândirea celulelor canceroase.

De asemenea, se recomandă să fie adăugat la produse de patiserie și băuturi pentru a reduce durerile de cap, pentru a suprima pofta de mâncare necontrolată și pentru a îmbunătăți activitatea sistemului endocrin.

Salvia

Cunoscută încă din antichitate pentru beneficiile sale, salvia este o plantă medicinală, dar și un condiment care dă un gust deosebit mâncărurilor. Se crede că salvie este un „elixir” popular pentru afecțiunile gâtului.

În plus, salvia ajută la îmbunătățirea activităţii creierului şi, după cum au descoperit oamenii de știință, la întinerirea organismului. Studiile arată că că unii compuși din salvie au proprietăți asemănătoare estrogenilor, permițându-le să se lege de anumiți receptori din creier pentru a ajuta la îmbunătățirea memoriei și la tratarea bufeurilor și a transpirației excesive.

Elena Marinescu

Elena Marinescu are o vasta experienţă profesională în audiovizual, presa scrisă şi online. A avut colaborări cu publicaţii importante din media, precum "România Liberă", "Capital" sau "Taifasuri", şi se ocupă de domeniul medical de aproape 15 ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel