Categories: Stil de viaţă

Aceste alimente cresc rapid tensiunea arterială. Trebuie să le eviți dacă suferi de această afecțiune

Tensiunea arterială crescută este un factor de risc pentru o multitudine de afecțiuni cardiovasculare. Aceasta poate duce, în timp, la declanșarea unor probleme de sănătate grave.

Medicii consideră că putem vorbi despre o hipertensiune arterială atunci când presiunea sistolică (care se măsoară în timpul contracției inimii) este mai mare de 140 mmHg și când presiunea diastolică (măsurată în timpul relaxării inimii) este mai mare de 90 mmHg.

Aceasta este, de fapt, o presiune mult prea mare exercitată în vasele de sânge, pe pereții vasculari, deoarece sângele este pompat cu putere de inimă.

Alimente care cresc tensiunea arterială

Sare de bucatarie

Aportul excesiv de sare este direct asociat cu consumul excesiv de sare. De fapt, aproximativ 30% dintre persoanele hipertensive recunosc că mănâncă mai multă sare decât este recomandat.  Astfel, cel mai bine este să îmbogățim gustul preparatlor cu alte condimente și evităm pe cat posibil sarea. Putem folosi condimente precum curcuma, curry, pătrunjel, piper cayenne pentru a da aromă preparatelor și pentru un plus de sănătate.

Paine

Pâinea reprezintă aproximativ 7% din aportul zilnic de sare. Dacă există pâine fără sare, preferăm pâinea cu aluat, pâinea de secară sau pâinea integrală, dar, aveți grijă, nu la toate mesele și, cu siguranță, verificați eticheta înainte de a cumpăra un produs.

Sare ascunsă

Muștar, sos de soia, murături etc. Acestea conțin săruri ascunse care cresc tensiunea arterială. De fapt, orice produs din comerț cu un termen îndelungat de valabilitate poate conține sare ascunsă, chiar și alimentele la care nu ne-am aștepta.

Semipreparatele

Șuncă, cârnați uscați, salam. Prea grase, mezelurile sunt și ele prea sărate: a fi evitate când suferiți de tensiune arterială crescută. Aveți grijă și la somonul afumat (îl înlocuim cu somon proaspăt sau marinat) și la macroul conservat (în schimb optăm pentru macrou la grătar). Semipreparatele sunt în topul celor mai sărate alimente, motiv pentru care este necesar să le înlocuim cu alimente proaspete cât mai des, notează BZI.

 

Recent Posts

Cele patru previziuni sumbre ale lui Rasputin care s-au adeverit deja

Grigori Rasputin, misticul rus și consilier al familiei regale, a fost subiectul fascinației și al…

3 ore ago

Zodii care își găsesc adevărate dragoste după Paște. Numerolog: Ei vor avea parte de o întâlnire care le schimbă viața la 180°

Mihai Voropchievici, numerolog, a dezvăluit în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse care sunt zodiile norocoase care…

3 ore ago

Planta miraculoasă cu efecte vindecătoare pentru ficat. Înflorește în luna Mai

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a dezvăluit, în cadrul emisiunii „Adevăruri Ascunse”, care este planta din care…

4 ore ago

Ce și cum mâncăm de Paște. Medicul Tudor Ciuhodaru: 10 reguli esenţiale pentru a nu ajunge la urgențe

Medicul Tudor Ciuhodaru a prezentat zece recomandări de urmat pe care românii trebuie să le…

4 ore ago

Superstiții de Paște. Lidia Fecioru: ”Să nu uităm să ducem un bănuț să-l sfințim la biserică, în ziua de Paște”

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a vorbit în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse despre tradițiile și superstițiile specifice…

5 ore ago

Cum îți dai seama dacă cineva este invidios pe tine? 3 semne evidente

În lumea complicată a relațiilor umane, întâlnim uneori oameni care nu ne doresc întotdeauna binele.…

5 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic