duminică, decembrie 4, 2022

Pe lângă creșterea riscului de urgențe medicale, de la atacuri de cord până la accident vascular cerebral, hipertensiunea arterială vă poate expune și la un risc mai mare de glaucom. Mai rău, această afecțiune a ochilor este considerată a fi una dintre „cele mai frecvente cauze ale orbirii ireversibile”. Iată semnele de avertizare de observat.

Glaucomul descrie o afecțiune în care nervul optic degenerează „mai repede” decât ar trebui, a explicat dr. Alastair Lockwood, oftalmolog și specialist în sănătatea ochilor la Feel Good Contacts. Afectează deja mai mult de jumătate de milion de oameni din Marea Britanie, acest număr urmând să cunoască o creștere abruptă până în 2035.

Te-ar mai interesa: Care sunt beneficiile pentru sănătate ale acestui ...

Nervul optic care joacă un rol crucial în glaucom este „cablul electric care transportă informațiile de la ochi la creier”, a menționat expertul.

Una dintre principalele cauze care stau la baza acestei boli de ochi înfricoșătoare este presiunea ridicată în ochi.

Și hipertensiunea arterială este unul dintre factorii de risc pentru glaucom.

În afară de consecințele sale „ireversibile”, afecțiunea poate fi tăcută până când progresează.

Care sunt simptomele glaucomului?

Expertul a explicat că potențialele semne de avertizare includ:

  • Durere (mai ales în lumini puternice)
  • Durere de cap
  • Greaţă
  • Vărsături
  • Pierderea vederii.

El a spus că aceste semne sunt declanșate de creșterea bruscă a presiunii oculare în glaucomul acut cu unghi închis.

Te-ar mai interesa: Își pun propriile interese pe primul loc: Cele tre...

Cu toate acestea, multe persoane cu glaucom s-ar putea să nu prezinte niciun simptom devreme, motiv pentru care dr. Lockwood a recomandat controale regulate ale ochilor.

„Recomandarea generală este să vă vizitați opticianul cel puțin o dată la doi ani pentru o examinare pentru un control complet al stării de sănătate cu o revizuire a prescripției și cel puțin o dată pe an dacă există factori de risc suplimentari, de exemplu, un istoric familial”, a spus el.

Te-ar mai interesa: Acestea sunt fructele care te vor ajuta să „...

Unul dintre factorii de risc adăugați este hipertensiunea arterială.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private