Sari la conținut

Aceste „alimente inflamatorii” pot crește riscul bolilor de inimă și de accident vascular cerebral: Iată cum să le evitați

alimente inflamatorii

Care este lista cu alimente inflamatorii? Poate că l-ați auzit pe medicul dumneavoastră spunându-vă la un moment dat că este mai bine să adoptați o dietă în mare parte pe bază de plante și să evitați alimentele procesate, rafinate, cu zahăr.

  • Noi cercetări arată că alimentele dulci, procesate, rafinate sunt mai susceptibile de a provoca inflamații, care pot duce la boli de inimă și accident vascular cerebral.
  • La fel, alimentele integrale și proteinele mai sănătoase scad inflamația, ducând la rezultate mai bune pentru sănătate.
  • Cel mai bine este să urmați ceva similar cu dieta mediteraneană, evitând în același timp carnea roșie, băuturile cu zahăr și alimentele procesate
  • dietă sănătoasă, combinată cu exercițiile fizice, va reduce șansele de a dezvolta boli cronice

Acum, un nou studiu subliniază importanța acestei înțelepciuni medicale.

Cercetările publicate luna aceasta în Jurnalul Colegiului American de Cardiologie (JACC) arată că o dietă cu alimente care provoacă inflamații crescute în organism este asociată cu un risc crescut de boli cardiovasculare și accident vascular cerebral.

Datele studiului au provenit din Nurses ’Health Studies I și II, analizând peste 210.000 de persoane începând din 1986. Persoanele au fost urmărite timp de 32 de ani.

Alimente inflamatorii vs. dieta mediteraneană

Studiile anterioare au arătat că urmarea unei diete mai vegetale, cum ar fi dieta mediteraneană, va duce la un risc inflamator mai mic în timp.

Dr. Jun Li, cercetător în departamentul de nutriție de la Harvard T.H. Școala de sănătate publică Chan din Boston, Massachusetts și autorul principal al studiului, au declarat pentru Healthline că rezultatele au fost coerente în diferite cohorte și între bărbați și femei.

„Potentialul inflamator a fost semnificativ asociat cu o incidenta mai mare a bolilor cardiovasculare, comparativ cu 20 la suta din populatia de studiu care consuma cea mai antiinflamatoare dieta”, a remarcat ea.

Pe scurt, urmarea unei diete bogate în fructe și legume, împreună cu cereale integrale și proteine sănătoase, este mai bună pentru sănătatea ta decât consumul de alimente rafinate și procesate.

Dr. Andrew Freeman, cardiolog și director de prevenire și sănătate cardiovasculară la National Jewish Health din Denver, a declarat pentru Healthline că medicii recomandă acest lucru de ani de zile.

Deși nu există o lipsă de produse pe piață care promit o sănătate mai bună, Freeman spune că soluția reală este mult mai simplă: medicina stilului de viață.

„Oamenii sunt dispuși să facă aproape orice pentru a deveni sănătoși, luând cele mai aleatorii și mai bizare suplimente și pastile”, a spus el. „Dar la sfârșitul zilei, dacă ar exista o„ pastilă ”care să nu fie citată, este mai puternică decât celelalte lucruri, ați lua-o? Această „pastilă” este medicina stilului de viață. ”

 

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel