miercuri, ianuarie 27, 2021

Toată lumea știe că fumatul poate fi vinovat de apariția cancerului la plămâni, dar acum specialiștii avertizează că există și alimente pe care le consumăm zilnic care pot favoriza apariția acestei boli.

Oamenii de știință au realizat un studiu care a scos la iveală faptul că alimentele cu un indice glicemic ridicat, precum pâinea albă, covrigii, fulgii de porumb sau orezul expandat, pot crește riscul de a dezvolta cancer pulmonar. arată Daily Mail.

Riscul crește cu 49% în cazul persoanelor care consumă zilnic astfel de alimente față de cele care nu includ în dietă așa ceva.

În cadrul studiului, oamenii de știință au discutat cu 1.905 de persoane diagnosticate cu această afecțiune și au comparat rezultatele cu datele provenite de la 2.414 oameni sănătoși.

Cercetătorii au precizat că subiecții care nu au fumat niciodată, dar a căror dietă includea astfel de alimente au prezentat un risc de două ori mai mare de a dezvolta cancer pulmonar. În timp ce, în cazul fumătorilor, riscul a crescut cu 31%.