Sari la conținut

Aceste băuturi sunt interzise după cină. Iată ce efecte negative pot avea asupra sănătății

ora ideala pentru cina
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Ora perfecta pentru ultima masa din zi

Din cuprinsul articolului

Hidratarea este esențială pentru sănătate, cu siguranță, însă nu toate băuturile sunt benefice în acest sens. Anumite băuturi pot face mai mult rău decât bine și este recomandat să nu le consumăm mai ales seara.

Consumul unor băuturi este complet interzis, în special seara. Acestea pot avea efecte negative asupra organismului și, implicit, pot afecta starea de sănătate.

Evită aceste băuturi seara

Lapte

Laptele constituie o importantă sursă de calciu şi proteine şi este recomandat consumul lui zilnic, însă trebuie să eviţi această băutură seara. La fel ca la multe alte băuturi, efectul benefic se transformă seara într-un efect nociv. La ceas de seară, acesta creşte nivelul de colesterol şi duce la depozitarea grăsimilor.

Băuturi cu arome

Nevoia de lichide este prezentă în fiecare zi, însă este extrem de important să consumăm apa plată, fără alţi îndulcitori artificiali, care pot dăuna organismului. Apa cu arome are o serie de îndulcitori şi nu este recomandată pentru un stil de viaţă sănătos. Seara, consumul ei poate duce la o stare de agitaţie şi predispoziţie spre consumul altor alimente nesănătoase, scrie Click!.

Cafea

Cantitatea de cofeină pe care o conţine cafeaua este stocată în organismul tău, pe parcursul unei zile. Aceasta poate să aibă efect chiar şi seara, dacă este consumată în exces. Cu atât mai mult, încearcă să eviţi consumul cafelei seara, deoarece cofeina acţionează cu rapiditate asupra organismului, creând o stare de agitaţie, chiar nelinişte. care are efect direct asupra odihnei tale. Neavând parte de un somn odihnitor, organismul tău nu va putea da randament a doua zi şi starea de nervozitate va duce la stres şi multe alte tulburări.

În schimb, pentru un somn liniștit poți consuma ceaiuri și alimente recomandate, precum: ceaiul de mușețel, bananele, migdale, caju, ou, unt, carne de curcan, ton, orez, suc de cireșe, miere, salata verde, somon, usturi crud, fistic. 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel