Sari la conținut

ACESTE fructe pot provoca instantaneu disconfort digestiv

balonare
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Fructe neașteptate care pot provoca disconfortul digestiv instantaneu

Fructe neașteptate care pot provoca disconfortul digestiv instantaneu. Balonarea este o problemă digestivă în care stomacul se simte strâns, umflat și plin din cauza acumulării de gaze, provocând disconfort și durere.

Există mulți factori care afectează gazele și balonarea, dar dieta este cea mai importantă. Se știe cp alimente precum legumele crucifere sunt „vinovații cunoscuți” pentru aceste afecțiuni. Dar există anumite fructe care pot provoca și balonare.

Fructe care pot provoca gaze și balonare

Fructele sunt considerate sănătoase datorită nutrienților lor, dar există unele fructe care te pot face să te simți prea plin. Acest lucru se întâmplă deoarece fructele conțin fructoză și sorbitol, care provoacă gaze și balonare, iar conținutul lor de fibre poate fi greu de digerat și poate provoca balonare.

fructele
sursa foto: arhiva doctorul zilei

Deci, ori de câte ori simțiți gaze și balonare după ce ați mâncat fructe, asigurați-vă că beți multă apă pentru a le susține digestia.

  • Mere: Merele, în special merele verzi, sunt pline de antioxidanți chiar mai mult decât fructele de pădure. Cu toate acestea, s-ar putea să nu fie cea mai bună opțiune pentru o gustare și pentru stomacul tău. Fructoza bogată, pe care unii oameni o digeră greu și poate duce la gaze și disconfort semnificativ.
  • Pere: Perele sunt considerate o dietă sănătoasă datorită conținutului de pectină care ajută la scăderea colesterolului din sânge și te menține sătul. Cu toate acestea, conțin și cantități mici de sorbitol, un alcool natural de zahăr care poate provoca gaze și balonare la unii oameni, deoarece sunt absorbiți lent în intestinul subțire și pot fermenta în colon.
  • Cireșe, struguri, mango și ananas: Aceste fructe sunt iubite pentru aromele și gustul lor, deoarece toate sunt bogate în zahăr. Zahărul ridicat nu este absorbit complet în intestinul subțire și se deplasează în intestinul gros provocând balonare. Pentru a digera complet aceste fructe, mestecați-le corect și rămâneți la porții limitate.
  • Caise uscate, stafide și prune uscate: Fructele uscate sunt cunoscute în mod obișnuit pentru digestie, dar pot provoca și balonare datorită conținutului lor concentrat de zahăr și fibre. Bacteriile prezente în colon fermentează aceste zahăr și fibre și produc gaze. Pentru a preveni gazele și balonarea, bea o cantitate bună de apă după ce ai consumat aceste fructe pentru a-ți menține digestia lină.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel