Sari la conținut

Fructele care îngrașă mai mult decât prăjiturile.Sunt interzise dacă vrei să slăbești

Sursă foto: Getty Images

În timp ce fructele sunt considerate sănătoase, unele nu ajung pe lista alimentelor care te ajută să slăbești eficient, deoarece sunt excesiv de dulci sau au un număr mare de calorii. Să ne uităm la câteva fructe de care ar trebui să te îndepărtezi dacă vrei să scapi de câteva kilograme.

Sfaturi pentru pierderea în greutate: Pierderea în greutate necesită răbdare și multă muncă grea pentru a ajunge la obiectivul dorit. Este nevoie să vă implicați în activități fizice și, cel mai important, să aveți o dietă sănătoasă. Nu poți să mănânci sănătos într-o zi și să te răsplătești cu ceva indulgent a doua zi și să te aștepți ca numărul kilogramelor tale să înceteze să mai ia în calcul caloriile.

Majoritatea experților în sănătate sugerează să adăugați alimente bogate în fibre și proteine în dieta dvs., astfel încât să rămâneți săturați mai mult timp, ceea ce vă va împiedica și mai mult să mâncați în exces.

Este indicat să consumați o dietă bogată în cereale integrale, carne slabă, nuci și semințe, produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi și fructe și legume proaspete pentru a pierde în greutate în mod sănătos.

Dar știați că nu toate fructele proaspete sunt menite să fie consumate în timp ce sunteți într-o călătorie de slăbire? Deși sunt considerate sănătoase, unele fructe nu ajung pe lista alimentelor care te ajută să slăbești eficient; în principal pentru că sunt excesiv de dulci sau au un număr mare de calorii, explică NdTV.

Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre aceste fructe pe care nu ar trebui să le aveți în timp ce încercați să slăbiți.

Fructe pe care ar trebui să le eviți dacă încerci să slăbești

1. Avocado

Orice fruct bogat în calorii ar trebui consumat mai puțin. Unul dintre aceste fructe bogate în calorii este avocado; se spune că 100 de grame din acest fruct conțin aproximativ 160 de calorii.

În timp ce avocado este o sursă bună de grăsimi sănătoase, poate crește cu ușurință cifrele pe cântar atunci când este consumat peste cantități rezonabile.

Acest lucru nu înseamnă că îl eliminați complet din alimentație, cel mai bine este să consumați acest fruct cu moderație.

2.  Cocos

În timp ce apa de nucă de cocos este considerată excelentă pentru sănătate, pulpa de nucă de cocos – pulpa albă și moale care se găsește pe fundul nucilor de cocos poate adăuga masă corporală dacă este consumată în cantități mari. Este bogat în calorii și carbohidrați. Pulpa de nucă de cocos are gust dulce, dar cei care se uită la greutatea lor ar putea dori să stea departe de ea.

3. Fructe uscate

Fructele uscate precum prunele uscate, stafidele și altele au mai multe calorii, deoarece sunt lipsite de conținut de apă. Se spune că un gram de stafide poate conține mai multe calorii în comparație cu strugurii.

Așadar, aproximativ o cană de stafide conține 500 de calorii și o ceașcă de prune uscate conține peste 450 de calorii, ceea ce este mult dacă îți urmărești greutatea.

Cel mai bine este să consumați fructe uscate în cantități limitate.

4. Banana

fructe benefice pentru sanatate
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Da, ai citit bine! Banana este super-sănătoasă, dar este ceva ce nu poți avea în exces. Bananele sunt încărcate cu calorii și au zaharuri naturale excesive prezente în ele.

O banană are aproximativ 150 de calorii, adică aproximativ 37,5 grame de carbohidrați. Deci, dacă sunteți din categoria celorcare consumă 2-3 banane în fiecare zi, sunt șanse ca acest lucru să poată duce la creșterea în greutate.

Cel mai bine este să mănânci o singură banană pe zi. Având un  indice glicemic scăzut, banana poate, de fapt, sa fie o gustare sanatoasa atunci cand este savurata cu moderatie.

5. Mango

Fructele tropicale precum ananasul și mango pot avea calorii ascunse care vă pot împiedica planurile de slăbire. Cel mai bine este să evitați și aceste fructe excesiv de dulci.

Toate aceste fructe sunt sănătoase și în niciun moment nu trebuie să vă temeți să le consumați! Dar consumul lor în cantități mari vă poate încetini călătoria de pierdere în greutate. Cel mai bine este să practicați controlul porțiilor și să slăbiți în mod sănătos.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.