Sari la conținut

Aceste fructe te scapă de constipație. Uite cum poți trata această afecțiune!

dureri abdominale
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Din cuprinsul articolului

6 fructe care au efect laxativ. Tratează constipația natural. Fructele laxative precum papaya, portocala și pruna sunt aliați excelenți pentru combaterea constipației, chiar și la persoanele cu o lungă istorie de suferință cu această problemă intestinală.

Aceste fructe conțin cantități mari de fibre și apă, ceea ce accelerează tranzitul intestinal și favorizează formarea fecalelor. În plus, fructele cresc și sătietatea, îmbunătățesc metabolismul și te ajută să slăbești.

Aceste fructe pot fi consumate zilnic, atât în ​​stare proaspătă, cât și în sucuri laxative naturale și salate de fructe, și pot fi folosite și de bebeluși și copii, dar în cantități mai mici pentru a nu provoca diaree.

6 fructe care au efect laxativ. Tratează constipația natural. Vedeți mai jos cele mai laxative fructe și care la rândul lor pot fi utilizate și în timpul sarcinii:

1. Papaya

Papaya este bogată în apă și fibre și este bine cunoscută pentru capacitatea sa de a ajuta funcția intestinală. Conține 1 g de fibre, aproximativ 11 g de carbohidrați și 40 kcal la 100 g, pe lângă nutrienți precum magneziu, potasiu și vitamina C.

Sursa foto: pixabay

2. Portocala

Portocala este bogată în apă, care hidratează intestinul și fecalele, în plus față de acesta este un fruct care conține mult bagas, sinonim cu fibre pentru o bună funcție intestinală. O unitate portocalie are aproximativ 2,2 g de fibre, ceea ce este mai mult decât fibrele dintr-o felie de pâine integrală, de exemplu.

beneficiile prunelor

Aceste fructe te scapă de constipație

3. Prune

Pruna, atât în ​​versiunea proaspătă, cât și sub forma deshidratată, este bogată în fibre și este un aliment bun pentru intestin. Fiecare unitate de prune negre are aproximativ 1,2 g de fibre, pe lângă faptul că oferă fosfor, potasiu și vitamine B pentru organism.

Un semn important este că, atunci când consumați pruna uscată, este important să vă uitați la eticheta produsului pentru a verifica dacă se adaugă zahăr, ceea ce crește foarte mult caloriile din prună și favorizează creșterea în greutate. Deci, cel mai bine este să cumpărați pruna uscată fără adaos de zahăr.

4. Avocado

Avocado este un campion al conținutului de fibre: 100 g din acest fruct conține aproximativ 6 g de fibre. De asemenea, este bogat în grăsimi bune pentru organism și care facilitează trecerea fecalelor prin intestin, pe lângă promovarea sănătății cardiovasculare și îmbunătățirea nivelului bun de colesterol.

5. Smochine

Două unități de smochine proaspete conțin în jur de 1,8 g de fibre și doar 45 kcals, ceea ce generează multă sațietate și alungă foamea pentru mai mult timp. Ca și în cazul prunelor, atunci când cumpărați smochine uscate ar trebui să le preferați pe cele care nu au adaos de zahăr, fiind necesar să verificați lista ingredientelor de pe eticheta produsului.

6. Pere

Fiecare pară, atunci când este consumată cu coaja sa, conține aproximativ 3g de fibre și doar 55 kcal, ceea ce face din acest fruct unul dintre cele mai importante pentru a ajuta intestinul. O idee bună pentru a pierde în greutate este să mănânci o pară cu aproximativ 20 de minute înainte de prânz, deoarece în acest fel fibrele sale vor acționa în intestin, generând o senzație de sațietate, care reduce foamea la masa.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel