joi, iunie 1, 2023

Se știe faptul că arta are rolul de a ne destresa și că prin artă, marii pictori, sculptori sau chiar poeți și scriitori se destresau și eliminau energiile negative. Conform unor studii, arta și pictura vindecă sufletul ne dau o stare bună și ne fac mai fericiți. Iată principalele motive

  1. Destresează – Conform unui studiu realizat în 2004, crearea de materiale artistice și observare artei reduc producerea cortizolului, spuranumit și hormonul stresului.
  2. Endorfine – Faptul că pictezi eliberează endorfine în organism, hormoni cu proprietăți analgezice care pot calma durerile și în plus îți dau starea de bine
  3. Crește stima de sine – faptul că pictezi și creezi o imagine de la început până la sfârșit este uimitor, de aceea, stima ta de sine crește și în plus poț să te autodepășești.

A.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private