joi, august 5, 2021

Aceste pastile produc creierului o daună ireversibilă. Pilulele contraceptive pot afecta o parte a creierului responsailă cu controlarea libidoului, a stării de spirit, a ritmului cardiac și circadian și a poftei de mâncare

se arată într-un nou studiu citat de nypost.com.

Contraceptivele contribuie la micșorarea hipotalamusului, regiunea din creier care reglează activitatea hormonală.

La acest studiu, care a fost prezentat la reuniunea anuală a Societății de Radiologie din America de Nord, au participat 50 de femei, dintre care 21 foloseau anticoncepționale.

Cu ajutorul imaginilor obținute prin tomografii computerizate, medicii au măsurat hipotalamusul participantelor la studiu și au descoperit diferențe majore între cele două categorii.

efectele contraceptivelor orale asupra structurii creierului

“Am

descoperit diferențe dramatice în ceea ce privește mărimea structurilor din creier între femeile care luau contraceptive orale și cele care nu le foloseau. Studiul inițial a arătat o asociere puternică și ar trebui să motiveze efectuarea unor cercetări mai amănunțite privind efectele contraceptivelor orale asupra structurii creierului și potențialul impact asupra funcționării acestuia”, a declarat Michael Lipton, profesor de radiologie la Colegiul de Medicină Albert Einstein din New York.

Lipton a mai descoperit o puternică asociere între un volum mai mic al hipotalamusului și un nivel

mai mare al simptomelor de furie și depresie.

Totuși, specialistul spune că aceste descoperiri sunt “preliminare”.

Aceste pastile produc creierului o daună ireversibilă. Potrivit autorilor studiului, aceasta este pentru prima dată când sunt descoperite efectele asupra structurii hipotalamusului uman ale hormonilor sexuali, inclusiv provenind din pilule contraceptive.

Un studiu anterior a stabilit că pilulele contraceptive pot avea o influență în ceea ce privește persoana de care cineva se îndrăgostește. Un celebru psiholog, Sarah Hill, a descoperit că femeile care iau anticoncepționale

sunt atrase de bărbați cu un aspect mai feminin – care par mai puțin fertili. Acest lucru se întâmplă pentru că progesteronul, care indică organismului că nu este necesară ovulația, domină întregul ciclu reproductiv.

Aceste pastile produc creierului o daună ireversibilă

Printre efectele comune ale pilulelor contraceptive se numără greața, dureri de cap și migrene, creștere în greutate, schimbări bruște ale stării de spirit, scăderea libidoului, uscăciune vaginală etc.

Potrivit specialiștilor, o treime dintre cele care suferă de aceste simptome nu au vorbit despre

acestea cu medicul personal, ceea ce înseamnă că nu știu că aceste probleme pot fi rezolvate.

 

Ultimele stiri

Parteneri