Sari la conținut

Acestea sunt cele mai bune vitamine pentru purificarea sângelui și a vaselor

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Consumul regulat al anumitor vitamine ajută la purificarea sângelui, precum și la prevenirea acumulării de plăci de colesterol. În plus, acestea întăresc arterele fragile și fac vasele mai puternice și mai rezistente.

Sistemul nostru circulator suferă zilnic din cauza stresului, a ecologiei precare, a malnutriției și a obiceiurilor proaste. Un aport adecvat de anumite vitamine îl poate proteja de toate aceste influențe nocive, potrivit publicației The Health Site.

Cele mai bune vitamine pentru purificarea sângelui și întărirea vaselor

Doar aportul de vitamine nu poate exclude riscul unor boli grave și predispoziții ereditare, dar va compensa deficitul de substanțe necesare pentru funcționarea normală a sistemului cardiovascular!

Toate medicamentele și suplimentele alimentare au contraindicații și efecte secundare. Prin urmare, înainte de administrarea lor, este imperativ să consultați un medic.

Vitaminele B1, B6 și B12 ajută la normalizarea funcționării sistemului nervos, protejează pereții vaselor de sânge de deteriorarea și depunerea plăcilor de colesterol, îmbunătățesc proprietățile sângelui și previn formarea cheagurilor de sânge.

Consumul lor este recomandat persoanelor cu diabet și boli ale inimii și ale vaselor de sânge. Aportul de acid folic prin intermediul complexelor vitaminice, precum și procurarea acestuia prin alimente, ajută la prevenirea patologiilor inimii și vaselor de sânge.

leguma care creste calciul din sange
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Cele mai bune alimente și băuturi pentru curățarea sângelui de colesterol

Ceaiul verde – este una dintre cele mai benefice băuturi pentru inimă și vasele de sânge. Flavonoidele și polifenolii conținuți în el acționează ca antioxidanți și reduc riscul de ateroscleroză.

Fulgii de ovăz – fibrele dietetice din compoziția sa ajută la reducerea nivelului de colesterol „rău”, care pătrunde literalmente în vasele de sânge și se depune pe pereți.

Pepenele roșu – conține cantități mari de citrulină, un aminoacid pe care organismul îl folosește pentru a produce oxid nitric, care, la rândul său, este necesar pentru elasticitatea vaselor de sânge.

Algele marine – conțin o cantitate uriașă de vitamine, minerale, proteine și antioxidanți. Acestea contribuie la prevenirea aterosclerozei, ajută la normalizarea tensiunii arteriale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel