Sari la conținut

Acestea sunt cele mai frecvente simptome ale cancerului de col uterin. Fiți atente la ele!

cancer de col
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Simptome cancer de col uterin

Cancerul de col uterin. Este o boală care poate afecta atât femeile tinere, cât și femeile în vârstă. Din păcate, în ultima vreme este una dintre cele mai frecvente boli în rândul femeilor.

Pentru a te proteja de această boală, ar trebui să faci controale ginecologice regulate, indiferent de vârstă sau de actul sexual. Dacă este diagnosticat devreme, acest cancer este complet vindecabil.

cancer de col uterin
Sursă foto: Getty Images

Semne care indică cancerul de col uterin

  • Relații sexuale dureroase. Acestea pot avea multe cauze, dintre care una este prezența cancerului de col uterin. Dacă nu ați avut niciodată dureri în timpul actului sexual, dar ați avut dureri în mod regulat de ceva timp, mergeți la medic.
  • Constipație. În cele mai multe cazuri, constipația este legată de sistemul digestiv și depinde foarte mult de ceea ce ai mâncat cu o zi înainte. Dar dacă suferiți de constipație de ceva timp și nu vă asociați starea cu alimentele, atunci acesta poate fi un semn al cancerului de col uterin. Virusul care provoacă boala afectează și țesuturile tractului digestiv, care sunt situate în pelvisul mic, iar acest lucru perturbă buna funcționare a intestinelor.
  • Sânge în urină. Poate fi rezultatul unei varietăți de probleme de sănătate, dar cancerul de col uterin este unul dintre ele. Sângele este de obicei prezent în stadiile mai avansate ale bolii. Orice sângerare atipică ar trebui să vă determine să consultați un specialist.
  • Secreții vaginale. Se întâmplă multor femei din diverse motive și, prin urmare, adesea nu i se acordă suficientă atenție. Cancerul de col uterin poate provoca și scurgeri vaginale, așa că dacă nu îi cunoașteți originea – vizitați-vă medicul ginecolog.
  • Sângerări în timpul actului sexual. Într-o fază mai avansată a bolii, sângele poate apărea în timpul actului sexual. Motivul pentru aceasta este că creșterea malignă a celulelor și țesuturilor este iritată în timpul actului sexual.
  • Umflarea brațelor și picioarelor. Acesta este un simptom destul de neobișnuit al cancerului de col uterin. Și această plângere apare și într-un stadiu mai avansat al bolii, dar poate fi și rezultatul multor alte boli.
  • Dureri pelvine și abdominale. Cancerul de col uterin poate provoca dureri abdominale și pelvine. De obicei, femeile nu le acordă atenție, deoarece seamănă destul de mult cu durerile din timpul ciclului menstrual. Dacă de obicei nu ai o menstruație dureroasă sau durerile tale par mai ciudate și mai diferite – mergi la ginecologul tău.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.