miercuri, februarie 1, 2023

Acestea sunt fructele care te vor ajuta să „pierzi” grăsimea de pe burtă! Potrivit nutriționiștilor, fructele sunt o sursă de nutrienți. Ele ar trebui  incluse în rutina noastră zilnică, mai ales dacă vrem să… „pierdm” grăsimea de pe burtă.

Trebuie menționat faptul că fructele sunt sărace în sodiu, grăsimi și calorii.
Ele oferă organismului fibre, ajutând la reducerea riscului de boli grave, cum ar fi bolile de inimă.

Te-ar mai interesa: Infarctul silențios NU are simptome vizibile. Care...

Conținutul lor ridicat de apă și fibre te satură, notează Lauren Manaker, nutriționist, ceea ce înseamnă că probabil vei mânca mai puțin și vei economisi câteva calorii.

Inutil să mai spunem că fructele sunt un element de bază important pentru sănătatea și bunăstarea ta generală și o alegere excelentă dacă vrei să slăbești.

Câte fructe ar trebui să mănânci pe zi?

Se recomandă 2 cești pe zi pentru a susține o dietă echilibrată. Pentru a vă face o idee, 1 ceașcă (care reprezintă aproximativ 114 grame) de fructe înseamnă un măr mic, o banană mare sau opt căpșuni mari.

Atunci când doriți să vă micșorați talia prin consumul de fructe, subliniază Manaker: „Nu va exista niciun aliment care să garanteze că o persoană va pierde grăsimea de pe burtă. Dar, ca parte a unei diete și a unui stil de viață sănătos în general, care include activitate fizică, anumite fructe pot ajuta la atingerea acestui obiectiv”.

Te-ar mai interesa: Horoscop 1 februarie 2023. O zi dezastruoasă pentr...

Având în vedere acest lucru, iată care sunt fructele pe care ar trebui să le includeți în rotația săptămânală.

Care sunt cele mai bune fructe pentru a pierde grăsimea de pe burtă?

  • Pepenele roșu este în cea mai mare parte apă și este bogat în nutrienți. Cui nu-i place să ronțăie un pepene proaspăt și delicios, mai ales când este în sezon? Acest fruct este plin de nutrienți esențiali, cum ar fi vitamina C.

„Deoarece hidratarea poate juca un rol în gestionarea greutății, consumul de fructe cu apă, cum ar fi pepenele roșu, poate ajuta”, spune nutriționistul.

  • Un măr pe zi poate arde grăsimea de pe burtă! Motivul pentru care sunt un clasic și un favorit este că sunt o sursă de fibre, care este un nutrient sățios care te poate ajuta să mănânci mai puține calorii în timp.

  • Afinele sunt un adaos sănătos la o salată proaspătă sau la un iaurt. Manaker ne spune: „Sunt pline de fibre și antioxidanți. Includerea lor în mâncăruri adaugă o dulceață naturală fără adaos de zahăr – un factor care poate ajuta la gestionarea greutății.”
  • Avocado este plin de fibre și grăsimi sănătoase. Un avocado conține un gram de zacestui fruct ca adaos la mese sau gustări poate ajuta oamenii să se simtă satisfăcuți și, potențial, să piardă grăsime de pe burtă.
Sursa foto: pixabay

Pentru că se apropie sezonul lor, o portocală conține vitamine și nutrienți. Potrivit lui Manaker, „portocalele sunt o sursă naturală excelentă de vitamina C, tiamină, acid folic și o mulțime de alți nutrienți.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să știi dacă dormi pe spate. Medic: cre...

În plus, ele conțin compuși vegetali care oferă beneficii unice pentru sănătate. Sunt dulci în mod natural, fără adaos de zahăr și sunt un aliment hidratant care poate contribui potențial la susținerea pierderii în greutate.”, potrivit pronews.gr.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private