Sari la conținut

Acestea sunt medicamentele pe care nu trebuie să le iei cu cafea

Medicamente luate cu cafea
Sursă foto: Getty Images

Din cuprinsul articolului

Majoritatea adulților beau o ceașcă de cafea la micul dejun; este una dintre cele mai frecvente băuturi la prima masă a zilei. Cu toate acestea, este important să conștientizăm motivele pentru care este important să reglementăm consumul acesteia în dieta zilnică, așa cum au subliniat nutriționiști precum Cynthia Morillas.

Deși unii o servesc doar la micul dejun, alții o savurează și după ce se mănâncă. Acest lucru înseamnă că multe tratamente medicale care se iau la micul dejun sau la masă sunt administrate cu cafea, este acest lucru sănătos?

Cel mai bine este să luăm pastilele cu apă și să ținem cont întotdeauna de contraindicațiile unora dintre ele. Adică, ori de câte ori trebuie să luați medicamente, trebuie să vă asigurați întotdeauna că acestea sunt compatibile cu consumul anumitor băuturi, cum ar fi cafeaua, pentru că de multe ori nu ținem cont de acest lucru. Și, ne putem pune sănătatea în pericol.

Medicamente luate cu cafea
Sursă foto: Getty Images

Ce medicamente nu trebuie luate cu cafea

Atunci când luăm medicamente și le amestecăm cu cafea, există unele substanțe care fac ca acestea să nu fie absorbite așa cum avem nevoie, să își piardă efectul sau să fie dăunătoare pentru organismul nostru în loc să fie benefice. Unele dintre acestea sunt:

  • Medicamentele antidepresive, medicamentele anti-anxietate sau somniferele. Administrarea acestor tipuri de medicamente împreună cu cafeaua le face pe primele să-și piardă o parte din eficacitate, așa că este recomandat să bem cafeaua cu câteva ore înainte de medicamente sau la câteva ore după. În plus, taninurile din băutură pot împiedica absorbția completă a anumitor pastile.
  • Medicamente pentru controlul tensiunii arteriale. Cu acest tip de medicamente, este foarte important să se reglementeze consumul de cafea și să nu le luați în același timp cu tratamentul. Consumul de cafea nu este recomandat pentru aceste afecțiuni, deoarece poate crește ritmul cardiac. Administrarea medicamentelor pentru controlul tensiunii arteriale cu cafea poate altera efectele și poate face medicamentele mai puțin eficiente.
  • Medicamente pentru tiroidă. Unele studii au arătat că administrarea acestor medicamente cu cafea, sau la scurt timp după aceea, afectează absorbția lor, reducându-le eficacitatea.
  • Medicamente pentru răceală și alergii. Acestea sunt poate cele mai comune medicamente și, în același timp, cele pe care oamenii le ignoră cel mai mult. Este important de știut că multe tratamente pentru răceală și alergii conțin în compoziția lor substanțe stimulante. Acest lucru înseamnă că, dacă sunt luate împreună cu cafeaua, acestea își multiplică efectele, făcându-le mai mari sau ajutând la apariția unor simptome precum neliniștea sau insomnia.
  • Medicamente pentru astm. Unele bronhodilatatoare, cum ar fi aminofilina sau teofilina, atunci când sunt combinate cu cafea pot provoca dureri de cap sau neliniște și, în plus, reduce absorbția acestora.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel