Sari la conținut

Acestea sunt punctele unde corpul „STOCHEAZĂ” stresul

puncte de stres
Sursa foto: pronews.gr

Acestea sunt punctele unde corpul „stochează” stresul

Mulți dintre noi căutăm tratament pentru diferite dureri cronice, dar fără rezultat. Acest lucru se datorează faptului că uneori nu reușim să identificăm cauza principală a durerii care ne afectează. O cauză deosebit de comună, dar trecută cu vederea, a durerii este stresul cronic.

Potrivit studiilor, cei care se simt agitați și suferă de stres își contractă în mod inconștient mușchii, provocând oboseală și crampe organismului în timp.

Este posibil să fim familiarizați cu afecțiuni precum durerile de cap și sindromul colonului iritabil cauzate de stres, dar efectele adverse ale stresului se pot răspândi fără ca noi să ne dăm seama.

După cum spune Dr. Susanne Babbel, „conform studiilor, durerea cronică poate fi cauzată nu numai de leziuni fizice, ci și de stres și probleme emoționale. Adesea, durerea fizică funcționează pentru a alerta o persoană că există o problemă emoțională.”

Poate că această viziune te va ajuta să înțelegi emoțiile de bază care provoacă durere în anumite zone ale corpului tău. Deși această teorie se bazează în mare parte pe constatări anecdotice, merită investigată în continuare.

Exist câteva puncte unde apare durere cronică din cauza stresului

Cap

Posibil durerea de cap este rezultatul unei lupte zilnice cu stresul. Cel mai bun mod de a face față acestei afecțiuni este să îți faci timp pentru a te relaxa, fără a te simți vinovat și fără a lăsa problemele să te preocupe. Meriti momente de liniste si liniste si asta iti va creste productivitatea!

Gât

Agitația și îngrijorarea sunt emoții distructive pentru gâtul nostru, fie că este vorba despre o ranchiună față de ceilalți sau față de tine. Este greu să iertăm o altă persoană, dar reorientarea atitudinii ne poate schimba viața.

Umeri

Deciziile dificile cad ca o greutate pe umeri atunci când vine momentul dificil al alegerii personale. Poate te simți presat, sau poate ești indecis din naștere. Oricare ar fi cazul, ar trebui să ușurezi sarcina pe umerii tăi și să-ți împărtășești dilema cu cineva apropiat.

Omoplati

Durerea de spate este adesea rezultatul unui sentiment de resentimente sau frică față de iubire. Este supărător să experimentezi o lipsă de sprijin din partea familiei și a prietenilor buni. O soluție este comunicarea deschisă. Reconectează-te cu oamenii pe care îi iubești și ieși, socializează pentru a cunoaște oameni noi. Fii prietenos și exprimă sentimentele de iubire pe care le simți.

Inferior spatelui

Durerea lombară poate fi cauzată de frica de pierdere și de obsesia pentru bani. Grijile financiare sunt dăunătoare sănătății și relațiilor cuiva, dar amintiți-vă că banii nu cumpără fericirea. Nu ai nevoie de avere pentru a fi fericit. Fă ceea ce îți place ca să te simți fericit și vei vedea că profitul va veni de la sine.

punct de stres
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Mâini

Introvertiții pot simți durere în mâini din cauza lipsei de companie. Dacă suferi de acest tip de disconfort, este timpul să ieși din subsol. De multe ori, în cele mai ciudate situații putem face prietenii noi și importante. Participați ocazional la un concert sau un eveniment sportiv și vă veți simți ca făcând parte din mulțime.

Șolduri

Mulți oameni se obișnuiesc cu confortul care le caracterizează viața de zi cu zi și cu predictibilitatea vieții lor. Când apar situații noi, aceștia pot experimenta dureri în șolduri, ceea ce indică o teamă de schimbare. Amintiți-vă că viața este ca un râu, continuă să curgă și să se schimbe, și asta îi dă interes și suspans. Gândește-te la asta ca la o aventură și nu amâna încercând să iei decizii mari.

Genunchi

Cu toții ne considerăm modesti, blânzi și liniștiți, dar durerea de genunchi poate fi un semn al unui ego supra-umflat. Lumea nu se învârte în jurul nostru. Fii atent la bătălia dusă de toți cunoscuții și prietenii tăi, părinții tăi, colegii tăi. Nimeni nu pierde atunci când oferă altora. Te vei simți mai mulțumit.
Glezne

Viața are un mod de a ne ține ocupați, atât de mult încât uităm să avem grijă de noi înșine. Munca noastră poate fi prea solicitantă, sau ne neglijăm nevoile, sau nu ne îngrijim de împlinirea viselor noastre. Dacă ești blocat într-o rută, este timpul să ieși din ea. Cumpărați ceva scump pe care îl vedeți pe fereastră, culcați-vă devreme pentru o schimbare, răsfățați-vă cu romantism sau aranjați o excursie. Numai tu poți să-ți faci visele să devină realitate.

Picioare

Apatia pare să ne oprească corpurile să avanseze. Când simțim ca un eșec, că totul merge prost, are un impact asupra picioarelor noastre.

Etichete:
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: