sâmbătă, iulie 2, 2022

Protecția împotriva unui agent patogen, respectiv împotriva virusului SARS-CoV-2, se poate dobândi în mod natural (prin infectare, ulterior recuperare și dezvoltarea anticorpilor) sau în mod artificial (prin vaccinare cu serurile special concepute).

Astfel, pentru că protecția se poate dobândi numai prin aceste două metode, persoanele care nu au trecut prin boală sau nu s-au vaccinat nu au nicio protecție împotriva coronavirusului.

Te-ar mai interesa: Avertismentul unui medic: Nu vă autodiagnosticați!...

Aceasta categorie de persoane au un risc crescut de a dezvolta forme severe de boală și, de asemenea, un risc mai mare de deces.

Deși persoanele cu o vârstă înaintată, de obicei, sunt mai vulnerabile în fața virusului, odată cu apariția mutațiilor pot fi afectați în aceeași măsură și tinerii.

Astfel, vârsta nu mai este o „metodă de protecție”, deoarece tinerii și copiii de orice vârstă pot fi afectați în mod substanțial de COVID, având aceleași riscuri precum persoanele în vârstă.

Categoria care nu are nicio protecție împotriva COVID

O persoană nevaccinată sau care nu a trecut prin boală nu are nicio protecţie faţă de infectarea cu SARS-CoV-2, comunică RADOR.

Te-ar mai interesa: Cum știi că nu mănânci destule proteine. Cinci sem...

Diferenţa dintre o persoană vaccinată sau care a avut COVID-19 în ultimele șase luni și una care nu s-a aflat în niciuna dintre cele două situații constă, la aceasta din urmă, în lipsa totală a protecției față de infectarea cu coronavirus, precizează Ministerul Sănătății.

Clarificările vin după ce în spațiul public au apărut nemulțumiri legate de introducerea carantinei pentru persoanele care intră în România nevaccinate sau care nu au fost infectate în ultima jumătate de an.

Te-ar mai interesa: Cod galben și portocaliu de ploi și vijelii în jum...

Efectuarea testului PCR în perioada asimptomatică, în cazul celei de a doua categorii, este mai puțin concludentă, deoarece în zilele care urmează testării acea persoană poate să dezvolte simptomatologie specifică bolii COVID.

În schimb, chiar și în cazurile rare în care și vaccinații și foștii bolnavi se infectează cu o nouă tulpină, protecția pe care o au deja face ca organismul lor să se apere eficient și contagiozitatea lor să fie redusă, se mai arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

Te-ar mai interesa: Transplantul de fecale, un tratament-minune pentru...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private