Sari la conținut

Dr. Fauci: Rapelul Covid este „îngrijire optimă”, dar important este întreaga schemă de vaccinare. Câte vaccinuri sunt incluse în schema completă?

să se infecteze cu varianta Delta

Injecțiile de rapel Covid reprezintă „îngrijire optimă”, deoarece virusul letal continuă să se transforme și să se răspândească, dar guvernul SUA rămâne ferm pentru moment în ceea ce privește definiția vaccinului complet, a declarat duminică expertul de top în boli infecțioase din SUA, dr. Anthony Fauci, potrivit CNBC.

În prezent, două doze de vaccinuri Pfizer-BioNTech sau Moderna sau o doză de vaccin Johnson & Johnson asigură vaccinarea completă. Oficialii din domeniul sănătății vor continua să evalueze dacă această definiție trebuie să se schimbe, a spus Fauci la emisiunea ABC „This Week With George Stephanopoulos”.

„Cred că, dacă te uiți la date, cu atât devine din ce în ce mai clar că, dacă vrei să fii protejat în mod optim, chiar ar trebui să primești un amplificator”, a spus Fauci. „Este îngrijirea optimă.”

Impulsul pentru vaccinuri de rapel vine în tandem cu creșterea cazurilor de variantă de coronavirus omicron. Douăzeci și cinci de state din SUA au detectat până acum varianta, a declarat Rochelle Walensky, directorul Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, într-un briefing de vineri. Oficialii se așteaptă ca acest număr să continue să crească.

Este încă prea devreme pentru a spune care sunt efectele pe termen lung ale virusului, dar datele timpurii sugerează că cei care contractează varianta omicron suferă o boală ușoară. Pacienții vulnerabili care sunt mai în vârstă, nevaccinați sau care au afecțiuni de bază au un risc mult mai mare de a dezvolta o boală severă, a declarat Maria Van Kerkhove, responsabilul tehnic al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Covid-19, într-o conferință de presă.

Vă reamintim că pe 26 noiembrie, Organizația Mondială a Sănătății a numit varianta Omicron a coronavirusului o nouă variantă de îngrijorare.

Varianta a fost identificată de oamenii de știință din Africa de Sud. Testele preliminare sugerează că s-a răspândit rapid acolo, dar cercetătorii încă nu au stabilit dacă este cu adevărat mai contagioasă decât alte variante.

Un număr tot mai mare de țări restricționează călătoriile din țările din Africa de Sud. Israelul, Marocul și Japonia interzic toți călătorii străini.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: