Din cuprinsul articolului
Hiperuricemia este un exces de acid uric în sânge, care se formează în timpul descompunerii purinelor găsite în anumite alimente și este, de asemenea, produs de organism, conform Clinicii Mayo.
Odată produs, acidul uric este transportat de sânge și trece prin rinichi, unde cea mai mare parte este filtrată și transformată în urină.
Aproximativ una din cinci persoane au un nivel ridicat de acid uric. Acest lucru poate fi legat de crizele de gută sau de dezvoltarea pietrelor la rinichi, iar majoritatea persoanelor cu niveluri ridicate de acid uric nu au niciun simptom sau probleme asociate, scrie sursa.
Vom trece în revistă o serie de „alimente interzise” dacă aveți acid uric ridicat. Am pus ghilimele în jurul termenului pentru că nu este chiar interzis să le consumați, dar este recomandat să le moderați consumul, mai ales când aportul lor nutrițional nu este prea important.
Pe langa „alimentele interzise”, mai sunt si altele pe care nu este bine sa le consumi in exces:
România a atras atenția NASA și a întregii lumi datorită unor imagini spectaculoase captate de…
Situată la doar 73 de kilometri de București, Mănăstirea Ghighiu este loc de pelerinaj pentru…
Ouăle fierte şi vopsite sunt un produs traditional esenţial care nu trebuie să lipsească de…
În Vinerea Mare dinaintea Învierii Domnului Iisus Hristos credincioşii creştin-ortodocşi ţin post negru şi se…
Medicii legişti au finalizat ancheta în cazul fetiței de 4 ani, din Călărași, care a murit…
În perioada 6-12 mai, Luna călătorește prin Univers, influențând nativii cu energiile tranzitului său de-a…