miercuri, septembrie 28, 2022

Acțiune fermă a specialiștilor Direcției de Sănătate Publică Olt în aceată perioadă de vacanță. Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt au demarat acțiunile de verificare a apelor din ștranduri și piscine.

Acțiunile de verificare a piscinelor vor dura până în data de 15 septembrie

La nivelul judeţului Olt sunt 16 piscine, unde doritorii se pot relaxa, toate fiind autorizate din punct de vedere sanitar, patru dintre aceste obiective având încheiate și contracte de prestări servicii.

Te-ar mai interesa: Oamenii de știință au descoperit ce provoacă Alzhe...

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt spun că în cadrul acțiunilor de control sunt vizate monitorizarea și evaluarea calității apei de îmbăiere din zonele amenajate și neamenajate, evaluarea existenței unor posibile riscuri de îmbolnăvire prin activarea de îmbăiere în zonele amenajate și neamenajate, verificarea respectării normelor de igienă la bazinele de înot, prelevarea probelor de apă.

Aceștia mai transmit că obiectivele sunt autorizate din punct de vedere sanitar pentru sezonul estival 2021, din care patru obiective au încheiat contract de prestări servicii pentru determinarea parametrilor microbiologici și parametrilor fizico-chimici cu scopul de a preveni apariția unor afecțiuni dermatologice, precum dermatitele, micozele cutanate.

Te-ar mai interesa: Vlad Ciurea: beți această licoare primul lucru dim...

S-au prelevat probe pentru monitorizarea calității apei de îmbăiere de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt cu rezultate corespunzătoare din punct de vedere fizico-chimic și microbiologic.

Trebuie menționat faptul că afecţiunile dermatologice apar pe pielea sănătoasă, dar au incidență mai mare la cei care prezintă o poartă de intrare pentru bacterii, virusuri și paraziți, respectiv zgârieturi şi răni.

Te-ar mai interesa: Avertisment privind cancerul: deficitul de vitamin...

 

Specialiști internaționali susțin că nu există riscul de a lua virusul la piscine

Experţi precum Dr. Ebb Lautenbach, şeful departamentului de cercetare a bolilor infecţioase din cadrul Facultăţii de Medicină a universităţii din Pennsylvania, susţin că şansele de a contracta virusul prin intermediul apei sunt destul de mici. Aceştia spun că nu există niciun factor care să ne expună la riscuri atunci când suntem în apă, fie că vorbim de piscină sau de apa mării, deoarece virusul nu este transmis prin intermediul apei.

Te-ar mai interesa: Care sunt criterile după care ne alegem stomatolog...

Angela Rasmussen, virolog din cadrul Universităţii Columbia susţine că: „Bromul si clorul din piscine ucid virusul şi elimină riscul de a-l contracta prin intermediul apei. Există o posibilitate teoretică de a te infecta cu noul coronavirus prin intermediul apei dar practic şansele sunt îndeajuns de mici încât să nu reprezinte niciun pericol.”

Potrivit experţilor, riscul de infectare cu noul coronavirus este mai mare în afara piscinei. Aceştia susţin că sunt şanse mai mari de a contracta virusul de pe suprafeţele comune ale piscinelor sau ale parcurilor acvatice, precum şezlonguri, baruri, toalete sau vestiare. Este demonstrat că virusul se transmite pe suprafeţele des folosite, prin intermediul salivei sau a particulelor expirate de către o persoană infectată, de aceea trebuie să fim atenţi atunci când suntem într-un spaţiu public aglomerat.

Te-ar mai interesa: Ceaiul bogat în vitamine cu efecte anticancer! Mer...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private