Sari la conținut

Acum s-a aflat! Adevăratul motiv al morții Reginei Elisabeta! Ce scrie pe certificatul de deces al Reginei Elisabeta a II-a

Cauza morții reginei Elisabeta a II-a este descrisă drept „bătrânețe” în registrul de decese publicat joi.

Registratorul general al Scoției, Paul Lowe, a confirmat că moartea Reginei a fost înregistrată în Aberdeenshire pe 16 septembrie, potrivit The Guardian.

Documentul precizează că monarhul în vârstă de 96 de ani a murit la 15.10 pe 8 septembrie la Castelul Balmoral, Ballater. Prințesa Anne a înregistrat moartea mamei sale.

Douglas James Allan Glass este remarcat ca medic autorizat. Bătrânețea a fost singura cauză de deces enumerată, fără alți factori care să contribuie la această pierdere.

Documentul arată că Regina a murit cu puțin peste trei ore înainte ca știrea să fie anunțată de Palatul Buckingham într-o declarație la ora 18.30.

Documentul și ora decesului confirmă că regina a murit, în timp ce mulți membri ai familiei ei încă erau pe drum. Regele, Regina Consort și Prințesa Regală se aflau la Balmoral, ei fiind deja în Scoția, preluând din angajamente.

Prințul de Wales, Contele și Contesa de Wessex și Ducele de York zburaseră de la RAF Northolt, sosind la aeroportul Aberdeen la ora 15.50 și ajungând la Balmoral imediat după ora 17.00. Ducele de Sussex, călătorind separat, a sosit la Balmoral chiar înainte de ora 20.00.

Prim-ministrului, Liz Truss, i s-a spus despre moartea Reginei la ora 16.30, a declarat anterior Downing Street.

Îngrijorările au început să apară în jurul orei 12.35, când Palatul Buckingham a emis o declarație în care spunea că medicii sunt îngrijorați de sănătatea Reginei. Ulterior, Truss a fost informată despre moartea ei de către secretarul cabinetului, Simon Case.

Bătrânețea este cauza acceptată, întrucât medicul care a avut grijă de pacient pentru o lungă perioadă de timp, nu a identificat vreo boală sau vătămare care să contribuie la deces. Medicul a observat o scădere treptată a sănătății generale și a funcționării persoanei.

Regina s-a confruntat cu probleme sporadice de mobilitate în ultima perioadă a vieții sale și a folosit un baston în mod regulat în aparițiile sale publice. Utilizarea bastonului a fost observată după ce a fost internată într-un spital privat din Londra pentru „investigații preliminare” în octombrie anul trecut – prima ei internare peste noapte după  opt ani.

Monarhul s-a întors apoi la biroul ei de la Castelul Windsor, dar și-a petrecut următoarele trei luni sub stricta supraveghiere a medicilor pentru a efectua numai sarcini ușoare și a ratat o serie de evenimente importante, inclusiv summitul climatic Cop26 de la Glasgow și Festivalul Comemorarii.

Urmând tradiția, regina își petrecea vacanța de vară la Balmoral și, cu câteva zile înainte de a muri, și-a îndeplinit una dintre îndatoririle sale majore de stat și i-a cerut lui Truss să formeze un guvern și să devină cel de-al 15-lea prim-ministru al ei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel