miercuri, septembrie 28, 2022

Acuzații de malpraxis la Spitalul Buftea. O femeie gravidă în 39 de săptămâni, diagnosticată cu urgență la naștere, a fost internată și lasată să aștepte 11 ore într-o rezervă cu dureri cumplite, până fătul a murit.

„Gravidă în 39 de săptămâni, diagnosticată cu urgență la naștere, internată și lăsată în rezervă până când fătul a murit în pântec.

Deși se internase dimineață la ora 8:00 și medicul declasare că este o urgență, femeia a așteptat până seară la ora 19:00 pentru a fi refăcută o testare a funcțiilor vitale ale fătului, moment la care s-a constatat că decedase”, afirmă avocatul Adrian Cuculis.

Te-ar mai interesa: La ce greutate a ajuns Monica Anghel. ”Nu am slăbi...

„S-a depus plângere penală și o anchetă este deja și la DSP”, a transmis sursa citată.

Este a doua oară când familia trece printr-o tragedie de acest fel. Femeia a mai pierdut un alt copil, acum ceva timp, în același mod.

Declarațiile victimei

Femeia internată de la 8 dimineața a început să se îngrijoreze, mai ales că nu-și mai simțea fătul în pântece. „Eu m-am dus să caut asistente, să mă rog de ele să ma ajute să verifice funcțiile vitale ale copilului, totul a fost în zadar. Până la urmă a venit cineva și s-a constatat că fătul era mort… Asta în condițiile în care eu am ajuns acolo cu fătul viu, doar ce mi s-a confirmat la 8, când am venit că toate funcțiile vitale sunt în regulă.

Te-ar mai interesa: Te balonezi excesiv? Mărirea splinei, a ficatului,...

Am sunat-o pe doamna doctor care mă avea grijă, mi-a spus nonșalant că probabil este o încercare pentru mine și familia mea. A venit după 4 ore de la momentul în care am anunțat-o. Fătul mi l-au scos din pântec la 20 de ore de la deces pentru că, au spus ei, e în regulă să stau așa până la 3 săptămâni. Au așteptat să nasc natural, pentru că în teorie se reface corpul mai repede, însă acest lucru nu s-a întâmplat și am insistat totuși să-l scoată. A fost îngrozitor“ a declarat femeia în exclusivitate pentru EVZ.

Te-ar mai interesa: Cum arată soția lui Mihai Șora. E cu aproape 60 de...

În urma acestei tragedii tânăra a depus plângere penală împotriva medicului pentru malpraxis. Totodată în urma declarațiilor femeii se face o anchetă și la Direcția de Sănătate Ilfov. Urmează ca procurorii să audieze toate părțile implicate în dosar, cel mai probabil și pe medicul implicat în cauză.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private