vineri, octombrie 22, 2021

Băiețelul în vârstă de un an și zece luni care s-a stins sâmbătă noaptea la un spital privat din Capitală a stârnit numeroase controverse. Mama băiețelului este încă în stare de șoc și a făcut acuzații

grave la adresa spitalului.

Tatăl băiețelului a depus astăzi o plângere la Parchet, iar Ministerul Sănătății a trimis Direcția de Sănătate Publică să verifice dacă au fost respectate procdurile și protocoalele.

Mama micuțului a oferit detalii tulburătoare legate de pierderea copilului său: ”A început să i se facă rău, iar atunci asistentele acționau haotic. Nu aveau echipamente, ce aveau nu știau să folosească. Nu știau pe cine să cheme, a fost un haos general.”

Cu lacrimi în ochi, mama băiețelului a povestit pentru stirileprotv.ro clipele cumplite. Îl internase pe micul Ștefan pentru o operație de hernie

inghinală, dar starea s-a agravat, după ce a fost scos de la terapie intensivă.

”Pentru viața copilului nostru s-a luptat echipajul SMURD, declară mama plină de durere, după ce am sunat la 112. Asta fiindcă personalul spitalului habar n-avea ce să facă, s-au pierdut clipe prețioase”.

Acuzațiile femeii sunt anchetate acum de procurori. Spitalul Sanador a declarat într-un comunicat de presă că toate procedurile și protocoalele au fost respectate.

Ministerul Sănătăţii a decis să sesizeze Colegiul Medicilor pentru a verifica conduita terapeutică în cazul copilului mort la Spitalul Sanador,

precizând că din raportul preliminar al controlului Direcţiei de Sănătate Publică reiese că s-au respectat procedurile igienico-sanitare.

“Raportul preliminar al controlului efectuat de Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti la Sanador a constatat că s-au respectat procedurile igienico-sanitare. A fost verificată respectarea circuitelor, trasabilitatea pacientului, condiţiile de igienă din secţia ATI pediatrie, sterilitatea şi produsele biocide utilizate. MS a decis sesizarea Colegiului Medicilor pentru a verifica şi conduita terapeutică în acest caz”, informează Ministerul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat luni că Direcţia de Sănătate Publică a trimis o echipă de control la Spitalul Sanador, unde un copil a murit în urma unei operaţii de hernie inghinală.

Presa a relatat că un băieţel de un an şi zece luni a murit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-un spital privat din Bucureşti, după ce fusese operat de hernie inghinală.

Ultimele stiri