marți, octombrie 20, 2020

Exista numeroase cazuri in care femeile sunt abuzate emotional de partenerii de cuplu, iar aici nu ne referim neaparat la violenta fizica, ci la agresivitatea psihica si emotionala care este deopotriva toxica si periculoasa pentru fiecare individ in parte.

In cazul in care „tratamentul rau” implica violenta fizica, nu exista comentarii de facut, scuze si circumstante de descoperit, ci o singura solutie: parasirea partenerului agresiv, ruperea oricarui contact cu acesta.

Citește și:

Insa, daca in cazul violentei fizice este usor de stabilit „solutia”, in cazul abuzului emotional care implica agresivitate psihica si emotionala din partea barbatului lucrurile sunt mult mai complicate. Este mai dificil sa parasesti un barbat agresiv comportamental cu tine decat unul agresiv fizic, caci este vorba de o relatie de cuplu aflata in „zona gri”.

Dar ce presupune „ma trateaza rau iubitul” daca nu implica violenta fizica? Ei bine, abuzul emotional implica strictete si agresivitate psihica si emotionala care se materializeaza in intregul sau comportament.

Citește și:

Abuzul emotional poate presupune refuzul de a petrece timpul liber in prezenta partenerului sau, dimpotriva, sufocarea acestuia, precum si crearea unui sentiment de inferioritate, inducandu-i acestuia ideea ca el nu merita nimic din ce are. Totodata, abuzul emotional poate implica tipete si urlete, mai toate nejustificate, insulte si ridiculizarea partenerului cazut victima atat in spatiul personal, cat si in public. Abuzul emotional poate implica si inducerea fricii partenerului prin intimidare, determinand partenerul-victima sa-si spune deseori „Eu nu fac asta pentru ca nu stiu cum va reactiona” sau „Daca afla, nu stiu ce-mi face”. Si izolarea partenerului este tot o forma a abuzului emotional, lipsindu-l de orice comunicare cu alte persoane.

Citește și:

Exemple concrete de abuz emotional in relatia de cuplu:

– Insista sa faceti sex si chiar faceti sex indiferent daca vrei sau nu, in ciuda oboselii, a oricaror dureri fizice sau oricarei stari emotionale, iar daca incerci totusi sa-l refuzi cu blandete el gaseste o cale (din vorbe si din privire) prin care sa te faca sa te simti vinovata ca il refuzi;

 

Citeste continuarea pe Lyla.ro

Parteneri