Sari la conținut

Adevărul despre carnea de porc. Mihaela Bilic: Nu există niciun argument contra cărnii de porc

Mihaela Bilic este unul dintre cei mai cunoscuți nutriționiști, iar de curând a făcut câteva dezvăluiri despre carnea de porc. Aceasta susține ca este mai indicată ca cea de vită, chiar si de la vârste foarte fragede.

„Am auzit medici care spun că la diversificare trebuie să-i dai copilului carne de curcan şi de vită. Dar porcul de ce nu? Ce are carnea de porc? Vă spun eu, nu există niciun argument contra cărnii de porc. Ba dimpotrivă: grăsimea de porc este mai puţin saturată şi mai sănătoasă decât cea de vită.

Porcul nu este un animal rumegător, ci monogastric, fiind 94% compatibil cu omul. Cum digeră un copil carnea de porc nu o va digera pe cea de vită. Important este să alegi o bucată slabă de porc”, spune nutriționistul.

Cunoscutul nutriționist recomandă consumul de carne de porc în favoarea cele de vită sau de pui, mai ales în alimentația copiilor, potrivit Antena 3.

Hrana ideală pentru creier

Mihaela Bilic, medic nutriționist, a explicat cum ne influențează alimentația creierul și ce trebuie să mâncăm pentru o minte sănătoasă. Potrivit spuselor sale, zahărul nu hrănește mintea, ci doar o anesteziază.

„Alimentația ne influențează comportamentul? Se pare că da, cel puțin asta spun specialiștii în neuroștiințe. Se știe că din creierul uman, dacă dăm laoparte apa, rămâne o structură formată preponderent din grăsime (peste 90%). Nu doar compoziția lui, ci și funcționarea sistemului nervos este dependentă de grăsime. Culmea este că NU zahărul ne hrănește mintea (doar o anesteziază), ci proteinele și grăsimea din alimente”, arată dr Mihaela Bilic, într-un mesaj postat pe una dintre paginile sale de socializare.

Mihaela Bilic: Tot peștele gras e de bază!

„Contează nu numai să mâncăm grăsimi, ci și tipul de grăsimi pe care îl consumăm. Interesant este că nu doar sănătatea și forma fizică sunt influențate de alimentație, ci și comportamentul în viața de zi cu zi. Cercetătorii spun că o dietă săracă în grăsimi esențiale Omega 3 ne face să stăm în umbră: nu avem inițiativă, nu ne implicăm, nu luăm decizii- cu alte cuvinte suntem “șterși”…simpli spectatori ai existenței noastre. Poate măcar prin prisma calității vieții și a succesului socio-profesional am putea fi determinați să consumăm de 2-3 ori/săptămână pește gras, gălbenuș de ou, nuci sau semințe de in. Atenție însă, Omega 3 cu eficiență crescută pentru organism îl putem lua doar din produsele de origine animală, adică tot peștele gras e de bază!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel